מאות מפגינים, רובם בני העדה האתיופית הפגינו הערב (רביעי) במחאה על החלטת הפרקליטות שלא להאשים בהריגה את הנהגת שפגעה בילד רפאל אדנה ז"ל.
במהלך ההפגנה, דקר אחד המפגינים שוטר ונמלט מהמקום. כוחות משטרה ניהלו מרדף אחריו. השוטר פונה לבית החולים איכילוב במצב בינוני.
לאחר הדקירה טענו במשטרה כי הושלכו לעבר השוטרים אבנים וחפצים נוספים שגרמו לפציעת שני שוטרים נוספים. שוטר אחד שבר את האצבע לאחר שאבן פגעה בו ושוטר נוסף נפגע בראשו מחפץ שנזרק לעברו. במהלך ההפגנה נפצעו בסך הכל חמישה שוטרים.
בתגובה החלה המשטרה לנקוט יד קשה יותר ולהשתמש ברימוני הלם כדי לפזר את המפגינים. עד כה נעצרו עשרה מפגינים.
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב לאלימות המפגינים ואמר כי "הפגנות הן זכות מקודשת במדינה דמוקרטית אבל לא נקבל ולא נעביר לסדר היום כל סוג של אלימות. דקירה של שוטר היא חציית קו אדום, אני שולח איחולי החלמה מהירה. אני קורא לכל אזרחי ישראל לכבד את החוק ואת אנשי כוחות הביטחון".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הוסיף: "דקירת שוטר היא קו אדום בוהק. חופש המחאה היא זכות יסוד, אבל לא יעלה על הדעת שימוש באלימות ובוודאי שלא פעולה חמורה כל כך של דקירת שוטר. חשוב שמחאת הקהילה האתיופית תשמע וטענותיהם הצודקות לא אחת, יבדקו, אך פגיעה בשוטרים וכוחות הביטחון זו חציית כל גבול ואנחנו נמצה את הדין עם הדוקר".
"אני מגבה את המשטרה באכיפת החוק ושמירה על הסדר הציבורי ושולח איחולי החלמה מהירה לשוטר שנפגע", דברי בן גביר.
מוקדם יותר המפגינים ירדו לאיילון וחסמו את הנתיבים בשני הכיוונים שנפתחו רק לאחר שעות ארוכות.
במהלך ההפגנה קפץ מפגין כבן 35 מגשר בגובה של כארבעה מטרים במהלך מרדף של שוטר אחריו ונפגע באורח בינוני. צוות מד"א טיפל בו ופינה אותו לבית החולים איכילוב בעיר.
משפחתו של הילד רפאל אדנה ז"ל קראה למפגינים: "אנחנו מבקשים מאחינו וחברינו לגלות איפוק. הכאב עצום ויחד עם זאת, אנחנו לא רוצים הסלמה אלא פתרונות וצדק לרפאל. הדבר האחרון שאנחנו רוצים או צריכים זה שינסו להוציא את הקהילה שלנו כאלימה ובעייתית אל תתנו להם להוביל קהילה שלמה למקומות שהם רוצים. אנחנו נביא צדק לרפאל בדרכי שלום ובהפגנות ראויות".
לפני כן אלמונים השחיתו את מרפאת השיניים של ד"ר היידי פסלר, בתה של נהגת ומי שהרכב רשום על שמה, ושלחו לה הודעות מאיימות.
פרקליטות מחוז מרכז חשפה את העובדות שהובילו לסגירת תיק החקירה נגד בעלת הרכב שנחשדה תחילה בביצוע תאונת פגע וברח בחודש מאי האחרון.
בפרקליטות דחו את הטענה לפיה הרכב שגרם לתאונה בעצם נלקח למוסך וטוענים כי הרכב נתפס על ידי המשטרה בביתה של החשודה עם ציוני הנזק שנגרמו בתאונה. עוד ציינו כי בוחני התנועה קבעו שמדובר היה בתאונה בלתי נמנעת, כלומר שלא הייתה לנהגת אפשרות להימנע מהתאונה.
לפי הפרקליטות, "התאונה לא התרחשה במעבר חצייה אלא בכביש בו אי תנועה עם צמחייה, וכן נמצא כי הנהגת נהגה במהירות המותרת בחוק, כ-55 קמ"ש, ולמעשה אין לה אחריות לקרות התאונה אלא בהפקרת הקטין".
בפרקליטות הוסיפו כי ההודעה על סגירת התיק כפי שנשלח לאם המנוח היא בעניינה של בתה של החשודה, שעל שמה, כאמור, מופיע הרכב וזו הודעה אוטומטית שנשלחה לאחר סגירת תיק במערכת.
התאונה התרחשה ב-6 במאי, שבת אחר הצהריים, אז רכב פגע ברפאל בזמן שטייל ברחוב עם סבו בשדרות בן גוריון בנתניה.
הוא נפצע באורח אנוש ומותו נקבע בבית החולים כעבור ארבעה ימים. נהגת הרכב החשודה כי נמלטה מהמקום נעצרה לחקירה למחרת.