ראש הממשלה בנימין נתניהו מנסה לצמצם נזקים לאחר הסערה שעורר פרסום הפגישה החשאית שנערכה בין שר החוץ אלי כהן לשרת החוץ של לוב.
נתניהו הנחה את כל משרדי הממשלה לאשר מראש כל פגישה מדינית חשאית עם לשכתו. על פי ההנחייה, כל פרסום של פגישה חשאית ידרוש מעתה את אישורו האישי של ראש הממשלה.
פרסום המפגש הוביל להחלטת ראש ממשלת לוב לפטר את השרה נג'לאא אל-מנקוש למרות שככל הנראה הוא זה שאישר את קיום המפגש. השרה נמלטה מהמדינה במטוס פרטי לאחר שהוחלט לזמנה לחקירה.
השרה הגיבה לאירוע והדגישה כי הפגישה נעשתה בהסמכתו של ראש הממשלה עבד אל-חמיד אל-דבייבה שבפגישה עם מקבילתו האיטלקית סיכם על קיום המפגש בין השר הישראלי ובינה.
"הפגישה עם שר החוץ הישראלי הייתה באישורו של ראש הממשלה אל-דבייבה. ממשלת איטליה הבטיחה לאל-דבייבה להפעיל את קו רומא-טריפולי בתחילת החודש הבא, בתמורה לקיום הפגישה עם הנציגים הישראלים", נמסר מטעם מקורביה של השרה.
עוד נאמר בהודעה שפרסמו כי "אל-דבייבה ביקש משרת החוץ הלובית לפרסם הצהרה לפיה הפגישה הייתה 'מקרית', כדי להבטיח שהשרה לא 'תביך אותו'. לאחר שהשרה פרסמה את ההצהרה, אל-דבייבה השעה אותה מתפקידה. לשרת החוץ יש תיעודים רבים והיא לא תיתן שיהפכו אותה לשעירה לעזאזל בעניין שביצעה לבקשתו של אל-דבאייבה".
אמש דחה השר אלי כהן את הביקורת נגדו ואמר כי "משרד החוץ עובד באופן קבוע באפיקים גלויים וסמויים, ובמגוון דרכים חשאיות לחיזוק הקשרים של ישראל בעולם".
לדבריו, "ההישגים הרבים של המשרד בשנה האחרונה, ביניהם פתיחת שמי עומאן לטיסות, הסכם סחר עם איחוד האמירויות, 2 שגרירויות חדשות של מדינות מוסלמיות, 3 שגרירויות שיעברו לירושלים ועוד, לא היו מבשילים ללא פעולות הכנה דיסקרטיות והובלת מהלכים חשאיים בערוצים רבים".
"חבל שיריבים פוליטיים שלא קידמו שום הישג משמעותי, ממהרים להגיב מבלי לדעת את הפרטים ולהאשים בהדלפה שלא הייתה. המתקפות לא ירתיעו את משרד החוץ ועובדיו המצוינים מהמשך העבודה ללא לאות למען מדינת ישראל ולמען יצירת וחיזוק קשרים עם ידידינו הרבים בעולם, ובעולם הערבי בפרט", סיכם.