
ח"כ אוהד טל (הציונות הדתית) הסביר בשיחה עם ערוץ 7 מדוע הוא מתנגד למתווה הנשיא ועל צירוף המחנה הממלכתי לקואליציה.
"פשרה איננה דבר גרוע", אמר. "מהרגע הראשון אמרנו שאנחנו בעד שיח ובעד פשרה שכולם יכולים לחיות איתה. אני בעצמי ישבתי רק השבוע עם אנשי 'אחים לנשק' בשביל לנסות לקיים שיח. היה אגב לא פשוט, כי אנחנו לא רק חלוקים במה צריך לעשות, אלא שתיאור המציאות שונה מצד לצד ב180 מעלות. שמנו כל אחד את תפיסת עולמו, ויחד עם זה היה מרגש לראות את זה. אני מצידי אמרתי להם שיש אנשים במחאה שפשוט התבלבלו. במקום להתריע מהשלכות גרועות של הרפורמה הם יוצרים את ההשלכות האלה בעצמם. אני חושב שחשוב שמתקיים שיח ושכולנו מנסים למצוא סולם לרדת ממנו".
על המתווה שפורסם אתמול אמר: "לגבי מה שפורסם - אני בעד הסכמה רחבה ופשרה שכולם יכולים לחיות איתו, אבל פשרה היא דו כיוונית. אני מסתכל על מתווה הפשרה שפורסם אתמול, והוא לא נותן לימין שום יתרון. אז מה הואילו חכמים בתקנתן? בשביל זה הלכנו לחצי שנה של מערבולת? הרי אנחנו רואים שהמציאות הנוכחית ממשיכה להתפוצץ לנו בפרצוף".
"אני שמח שבליכוד דחו את זה. אני שמח שהשר לוין התנגד למתווה הזה. אני חושב שהתקשורת עכשיו מנסה לפמפם את המסר הזה של השינוי ברכב הקואליציוני, כי אולי זה משאלת לב של חלקים בתקשורת. אני אגיד ככה, אני לא מתנגד לכך שהמחנה הממלכתי יצטרפו לממשלה, על פי קווי היסוד שלנו. אבל בסופו של דבר מי שהחרים את ראש הממשלה והמחנה הלאומי זה האנשים באופוזיציה, אז הם יכולים לבוא בטענות רק לעצמם", כך כלשונו.
בנוגע לאפשרות שהמחנה הממלכתי תצטרף לקואליציה אמר: "אני מאמין שזה לא יקרה. אני לא חושב שיש לגנץ את האומץ לעשות מעשה כל כך נועז. להגיע להסכמות היה הדבר הקל בשיח מולם, הדבר הקשה היה לצאת פומבי עם ההסכמות האלה. במפלגה הזו יש הרבה כוונות טובות, אבל אומץ אין שם. אני גם יכול להבין למה לגנץ לא יהיה אומץ, כי עוצמת האש של המחאה מופנית כלפי גנץ, השנאה שיש להם כלפי נתניהו תופנה כלפי גנץ אם ילך למהלך כזה, לכן אני לא חושב שהוא יקבל את ההחלטה הזו. אם לסכם, אני לא מתנגד לשיח שמנסה לקדם ראש הממשלה, אני גם לא מתנגד לכך שהמחנה הממלכתי יצטרפו".
כשנשאל אם יתכן שהמתווה הוא סולם טוב לרדת מהעץ ולעבור לעסוק בדברים אחרים שעל סדר היום ושעמדו בליבת הבטחת הבחירות, כמו כלכלה, משילות, ביטחון וחינוך וכן שרבנים בציונות הדתית שאומרים שאולי כדאי לרדת מזה לאור המצב הנוכחי אמר: "הדבר הכי קל בעולם היה לוותר, להגיד 'בואו נרד מזה כרגע', להשקיע את האנרגיה בנושאים אחרים כמו כלכלה, ביטחון, רווחה וחינוך, שאגב אנחנו עסוקים כמובן גם בהם".
"זה מצוין שרבנים משמיעים את קולם, ודעתם היא חשובה, אבל בסוף מי שצריך לקבל את ההחלטות זה נבחרי הציבור למול המציאות שניצבת לפניהם. הרי בית המשפט ימשיך להתערב, היועמ"שית בהרב-מיארה תמשיך לא לייצג, והכל יימשך כמו שהוא. רק השבוע ראינו אירוע בו שופט משחרר פושעי פרוטקשן, המשטרה שאומרת שידיה כבולות בנושא. אז המציאות לא עוצרת, היא תמשיך ותטפח על פנינו וצריך להתמודד עם הבעיה, לא להתעלם ממנה".
"כל מי שנמצא, ומסתובב קצת במסדרונות הכנסת, רואה שהדבר הזה של הרפורמה נמצא בכל מקום ובכל דבר שאנחנו מתעסקים בו, אם זה משילות, אם זה כלכלה ואם זה בהתיישבות ובאמת בכל מקום. תשאל כל שר, לדוגמא השרה עידית סילמן שרצתה לפתוח את המעיינות בשעות נפרדות ומנעו את זה ממנה בכל מיני נימוקים משפטיים סבוכים של היעוץ המשפטי".
"אם אין משמעות לדמוקרטיה ואין משמעות לבחירות, אז בסדר גמור. בואו נוותר על כל ההצגה הזו וניתן למערכת המשפט לנהל לנו את המדינה. צריך להבין שעל כל עשרה מהלכים שאנחנו רוצים לקדם תוקעים לנו תשעה, וככה אי אפשר להתקדם ואי אפשר לקדם את המדיניות שאותה אמרנו לציבור שנקדם ובעקבותיה נבחרנו", חתם טל.