הרב צבי קורן ודודו סעדה
הרב צבי קורן ודודו סעדהצילום: בשבע

הרב צבי קורן - רב קהילת כינור דוד, חבר ארגון בית הלל, ראש תחום החינוך בתנועת נאמני תורה ועבודה מתארח אצל דודו סעדה לשיחה בנושא חינוך מעורב ונפרד, דתל"שים , תנועות נוער ומוסדות החמ"ד.

תשובתו לשאלה מה ההבדל בית הלל לצוהר: "צוהר עוסק הרבה במקום של המפגש של ישראלים עם הרבנות, כמו חתונות וכשרות. בית הלל זה קול יותר פתוח למורכבות, עוסק בשאלה הערכית איך פני היהדות בחברה. יש נקודות השקה אבל המטרות שונות".

מה ההבדל בלימודים מעורבים בגילאי היסודי והתיכון: "אני אישית בעד מפגש בין המינים בצורה חלקית ובמינון מוגבל גם במסגרות לימודיות. אני לא מבין את זה - אם כבר יש מפגש בין המינים בתנועת הנוער, והנוער מנהל את עצמו - צריך ללמוד ולהיפגש יחד בהכוונת מבוגר".

"תופעת הדתל"שים קיימת בכל מקום. זה נובע מכך שזה דור שהערכים שמובילים אותו: חירות חופש ושוויון, וזה מאתגר מאוד מבחינת קבלת עול מלכות שמיים. הדתל"שים רוצים ערכים אבל בלי המסגרת ההלכתית. אני חושב שחייבים לשים גבולות בחינוך, אבל בתוך הגבולות אני מאמין שיש דרכים שונות. אין נתיב אחד שמתאים לכולם. הילדים שונים וצריך להתאים לכל אחד מה שמתאים לו. טוב שהנוער יפגוש אנשי חינוך מגוונים, רבנים ורבניות מסוגים שונים. כי דווקא אז הם יוכלו למצוא כל אחד את הנתיב שלו".

"כובד האחריות בחינוך היא ההורים. בית ההורים הוא המסגרת הכי משפיעה בחינוך, ויש להם שותפים - הצוות החינוכי במוסדות הלימוד וגם תנועות הנוער. הקפדה הלכתית היא שדר לילדים, אבל אבל תנו להם את הבחירה. אני אומר לילדים: הרכבת של היהדות נוסעת כבר דורות, אל תרדו ממנה כי אז לדור הבא שלכם יהיה קשה הרבה יותר לעלות עליה חזרה".

"מי שיותר פתוח צריך להבין את המחירים של זה ולנסות לאזן אותם. מי שמאמין בדרך שהיא יותר סגורה - חד משמעית צריך להבין את המחירים שעלולים להיות לזה ולנסות לאזן את זה עם משהו יותר מגוון. הלוואי שהיינו מוכנים הרבה יותר לפגוש אחד את השני, להזמין אחד את השני למוסדות החינוך, שייפגשו מישהו שונה ממי שהם פוגשים בדרך כלל, כי אולי יום אחד זה יציל מישהו".

האזינו לנו בספוטיפיי ובגוגל פודקאסט

האזנה נעימה.