הרמטכ"ל הרצי הלוי
הרמטכ"ל הרצי הלויצילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בארגון 'תורת לחימה' תוקפים את החלטת הרמטכ"ל הרצי הלוי לאפשר לנשים להתגייס ליחידות מובחרות בהן סיירת מטכ"ל.

"אחרי שהונף דגל לבן אשתקד על ידי הרמטכ"ל הקודם רא"ל אביב כוכבי, כעת נסוג הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי נסיגה נוספת מול ארגוני הפמיניזם הרדיקלי ובג"ץ שלא יודעים שובע", הגיבו ב'תורת לחימה'.

בארגון הבהירו כי "מטרתו של צה"ל היא אחת, ניצחון במלחמה. הורדת הרף, ערבוב המינים תוך טשטוש מגדרי, ופגיעה ביכולת חיילים שומרי מצוות לשרת ביחידות החוד, ואף פגיעה בחרדים אשר סברו להתגייס ורואים את כפיית בג"ץ, ורק מתרחקים בכך מהשירות בצה"ל - כל אלו פוגעים אנושות בחוסנו ועוצמתו של צה"ל".

"לצערנו הרמטכ"ל, שלא אזר אומץ מול סרבנים, לא עושה זאת גם כעת מול בג"ץ", אמרו בתורת לחימה. "נזכיר כי את תשובת צה"ל לעתירה הפרוגרסיבית הכינה הפצ"רית יפעת תומר-ירושלמי, נציגת הפמיניזם הרדיקלי בתוככי צה"ל, בהיותה יוהל"ם לשעבר", הוסיפו.

ב'תורת לחימה' מקווים כי "יבוא יום ויקומו לצה"ל מפקדים אמיצים, שידרשו להוציא את השפעת בג"ץ וארגוני השמאל הרדיקלי מצה"ל".

לסיום קראו לממשלה "להתערב ולעצור תהליך הרסני זה, שלא נבלם בידי שר הביטחון גלנט, שלא מייצג את הימין ואת המחנה הלאומי".

מנגד בפורום דבורה, שמלווה את העותרות בבג"ץ בנושא, בירכו על ההחלטה. "אנו בטוחות שהנשים המצוינות ומלאות המוטיבציה שישתלבו ביחידות אלו יתרמו להן רבות", כתבו. "עם זאת, גם בעמדה זו אין כדי לקיים את לשון החוק, הקובע כי לנשים זכות שווה למלא כל תפקיד בשירות הצבאי, אלא אם הדבר מתחייב ממהותו ומאופיו של התפקיד".

עוד הוסיפו בפורום: "צה"ל נדרש לאמץ את הקריטריון למיון מקצועי המתבסס על יכולות, על איכות ודרישות לתפקיד ולא על מגדר. רק כך ימוצה פוטנציאל כוח האדם באופן מיטבי. הבשורה היום נוגעת בעיקר לסיירת מטכ"ל, אך עדיין יחידות ותפקידים רבים נותרו סגורים בפני נשים צעירות השואפות להיות לוחמות. כך ממשיכה להיחסם ההזדמנות לנשים להגיע לתפקידים בכירים בצה"ל במערך המבצעי ובצמרת קבלת ההחלטות".