מובילי המחאה ותומכי הרפורמה, בכירים במשק, רבנים, אנשי תקשורת, מפקדי צה"ל ומנהיגים חברתיים מכל המגזרים השתתפו אמש (שלישי) באירוע "נפגשים מחדש".
בין משתתפי האירוע נמנו מרים פרץ, הרבנית ימימה מזרחי, עופר חדד, מירי מיכאלי, איל וולדמן, אלי פלאי, תום ליבנה, הרב חיים איידלס, שלי הוד מויאל, דוד סולומון, מור אסיא, אבי יששכרוף, צילית יעקבסון, אילן בירנפלד ומורן זר קצנשטיין.
האירוע הוגדר כ"כנס חיבורים ראשון מסוגו" במטרה לשנות מגמה בשיח הציבורי בישראל, לקדם קירבה והקשבה אחד לשניה, בדרך ליצירת עתיד משותף והוא נערך ביוזמת תנועת 'נפגשים' ופלטפורמת ההון סיכון iAngels.
מרים פרץ אמרה באחד הפאנלים כי ייתכן שהקרע בעם יכול להוות הזדמנות לחיבור מחודש וחזק יותר. "מקומות של משבר הם המקומות הכי טובים לצמיחה, זו התקווה. צריכים רק זהירות אחת, יש רגע אחד בחיי אומה שצריך להיזהר בו והוא שבירת הרוח. שרדנו אלפי דורות בזכות הרוח של העם הזה. עברנו את פרעה ואת היטלר ונעבור גם את זה. הגיע הזמן לדבר על הרוח של העם זה".
איל וולדמן, מייסד חברת ההייטק 'מלנוקס' אמר באירוע: "אני רואה כיצד הממשלה מפלגת את העם, פילוג שמוביל לדברים שליליים ונוראיים. במקום לפלג, אנחנו צריכים לחבר את העם וחשוב להיפגש ולשבת יחד, כל פלגי העם. עלינו לבנות אמנה שתאפשר לנו לחיות פה ביחד אחרי הממשלה הנוכחית".
"אני נפגש עם אנשים מרחבי העולם כל הזמן, חשוב להבין שאנחנו נתפסים כמדינה בנסיקה, אסור לנו לשנות כיוון. הישיבה של כולם כאן יחד, הנכונות, הביחד, יאפשרו לנו לחבר את העם כולו ולחיות יחד כאן לא משנה מי בשלטון", הוסיף.
תום ליבנה, מנכ"ל ומייסד חברת 'ורביט' ציין: "אני מגיע לכאן היום למעמד החשוב הזה עם מסר מפייס - אנחנו עם אחד ואנחנו חייבים לעמוד יחד למען עצמנו, למען המדינה, כי אין לנו ארץ אחרת. הפערים בין הצדדים לא כל כך גדולים. אני חושב שזה נס מה שקרה ב-75 שנות קיומה של המדינה ויש פה הזדמנות פז לחוקה ושינוי אמיתי. בתור מי שעומד בראש חברת ורביט כנציג של ההייטק הישראלי שהביא כבוד למדינה, עם 30% מתקבולי המדינה והשקעות גדולות, אני מרשה לעצמי להגיד שמערכת המשפט בישראל צריכה שינוי. אני מכיר אותה היטב, כחלק מתחום העיסוק שלנו בחברה".
לדבריו, "אנחנו צריכים להבין שיש צורך הכרחי בשינוי המערכת וחוקה היא דבר הכרחי במדינת ישראל. לכן, אני לא מתנגד לרפורמה באופן כללי, אני יודע שיש הרבה מה לעשות במערכת המשפט. אין לנו דרך אחרת אלא לשבת כל הצדדים, להתחבר כעם אחד, לעבוד יחד ולהביא פתרון. בסופו של דבר אסור לנו לשכוח שהפערים בינינו לא כאלה גדולים ומה שמאחד אותנו זאת ההבנה העמוקה שקיימת בתוכנו כישראלים, שיש לנו מטרה אחת - לשמור על הבית".
דוד סולומון, ממייסדי תנועת 'נפגשים', אמר כי "הכנס נוצר במטרה לשנות מגמה בשיח הציבורי בישראל. מיליוני ישראלים, שאמנם חלוקים נחרצות בדעתם, מבקשים בפתחה של השנה החדשה להשמיע את הקול הפשוט שלהם- רוצים שינוי. רוצים ומותר לחלוק, אבל מבקשים להזכיר לעצמינו שבסוף, אנחנו משפחה אחת גדולה ועם אחד. בפועל, רק כשנפגשים, מקשיבים, ורואים אחד את השני- נולדת היכרות עם העולם של האחר, נוצר אמון מחודש ונזכרים שכולנו יכולים להתלכד סביב ערכים משותפים ורצון עז לחיות בשלווה ובשקט ביחד, כאחים, לא רק בשעת מלחמה- אלא גם בשגרה ברוכה".
נדגיש כי "נפגשים" פועלת במטרה לשמור על חוסנה ולכידותה של החברה הישראלית, תוך חיבור הגוונים השונים לייעוד ונקודות מפגש ערכיות משותפות.
התנועה מובלת ע"י פורום המאגד עשרות מנהיגות ומנהיגים בוגרים וצעירים, המגיעים מרקעים מגוונים ומתחומי עשייה רחבים, בעלי יכולות ביצוע מוכחות והשפעה ישירה על מאות אלפי ישראלים. התנועה הינה תנועה חברתית כלל ישראלית, א- פוליטית והאירוע התקיים בלי השתתפות פוליטיקאים.