מצרכים:
- כתף טלה
- צ'ילי גרוס
- קפה טחון
- סילאן
- חצי קילו קוביות חזה טלה
- 3 בצלים
- 2 גזרים
- מלח פלפל
- אבקת בצל
- 4 כוסות אורז
- תפוחי עץ
- דבש
אופן ההכנה:
כתף טלה - מתבלים עם צ'ילי קפה, שמים במעשנה / תנור על 110-120 מעלות, אחרי 4-5 שעות עוטפים וממשיכים עד 8-9 שעות לטמפרטורה פנימית של 96-98 מעלות. ניתן לרסס תו"כ עם מי סילאן.
אושפלואו- מטגנים חצי קילו קוביות חזה טלה
מוסיפים 3 בצלים קצוצים
שני גזרים גדולים מגורדים
מתבלים במלח, פלפל שחור ואבקת בצל.
כשהטלה שחום מוסיפים 4 כוסות אורז וממשיכים לערבב ולטגן עוד מספר דקות.
מוסיפים כ 6 כוסות מים רותחים, מנמיחים חום, מערבבים, טועמים את הנוזלים ואם צריך מתקנים מעט תיבול.
מבשלים מכוסה על חום נמוך. מומלץ להמשיך בסיום הבישול עוד כשעתיים מכוסה היטב בתנור על חום נמוך כ 100 מעלות.
תפוחי עץ מקורמלים - קולפים וחותכים לקוביות ומקפיצים קלות על אש מאוד גבוהה עם נגיעה של דבש וצ'ילי קפה.
דבש מתובל - מרתיחים דבש על אש נמוכה ומשלבים צ'ילי קפה עד שמעט מלוח וחריף עם טעמי קינמון מורגשים. צריך לשמור חם בשביל מרקם נוזלי.
הגשה - אפשר לחמם את הכתף, האורז והדבש בפלטה, אפשר להחזיק אותם חמים בצידנית עד הערב חג. אין צורך לחמם את התפוחים. מניחים האורז במגש עגול יפה, מסביב התפוחים, על הכל הכתף ומעל הכל זילוף דבש ופטרוזיליה קצוצה דק. בחלוקה לפרק את הכתף לתוך האורז ולהגיש לצלחות.
בתאבון!