מנהיגי מדינות האיחוד האירופי ייפגשו היום (חמישי) בבריסל לדון במלחמה של ישראל נגד חמאס, וינסו להגיע להחלטה שתציג חזית מאוחדת בנוגע למלחמה.
מאז פרוץ המלחמה התגלעו חילוקי דעות בין מנהיגי המדינות באיחוד, כאשר חלק הביעו תמיכה בישראל ובזכותה להגן על עצמה, בעוד מדינות אחרות הביעו תמיכה בפלסטינים ודרשו מישראל להכניס סחורות חיוניות לעזה ולבצע הפסקות אש הומניטריות.
בסיום מפגש הפסגה יפרסמו ראשי האיחוד האירופי הצהרה בה ינסו להציג חזית מאוחדת בנוגע להמשך המלחמה בישראל. הם אמורים לקרוא לישראל לבצע "הפסקות אש הומניטריות" ולהכניס לעזה מים, מזון ותרופות.
נשיא המועצה האירופית, צ'ארלס מישל, אמר לקראת המפגש כי "המצב ההומניטרי המדרדר בעזה מעורר דאגה רבה והמנהיגים מעוניינים להקל על הגישה למזון, מים, טיפול רפואי, דלק ומקלט בטוח עבור התושבים".
ראשי האיחוד גם אמורים להתייחס לנושא החטופים בעזה, שרבים מהם מחזיקים באזרחות אירופאית. אחת המדינות שאמורות לעמוד לצידה של ישראל במהלך המפגש היום היא גרמניה, שהביעה תמיכה בלתי מסויגת בזכותה של ישראל להגן על עצמה. כ
קנצלר גרמניה אולף שולץ, היה המנהיג הראשון מאירופה שהגיע לביקור הזדהות בישראל לאחר הטבח ב-7 באוקטובר. גם אוסטריה, הונגריה וצ'כיה אמורות לעמוד בתקיפות לצד ישראל, בעוד ספרד ואירלנד אמורות לייצג את הצד הפלסטיני במהלך הועידה.
אתר Euronews פרסם את נוסח הצהרת הסיום עליו יעבדו היום מנהיגי האיחוד האירופי, בו נכתב כי "המועצה האירופית מביעה את דאגתה מהמצב ההומניטרי המדרדר בעזה וקוראת להמשך, מהיר, בטוח וללא הפרעה של גישה הומניטרית וסיוע כדי להגיע לנזקקים באמצעות כל האמצעים הדרושים, לרבות הפסקת אש הומניטרית. המועצה האירופית מגנה בתוקף את כל האלימות ופעולות האיבה נגד אזרחים".