
חברת "מטא" הודיעה כי מפרסמים פוליטיים יידרשו לסמן פוסטים או סרטונים בהם השתמשו בבינה מלאכותית או ביצעו שינויים דיגיטליים, על מנת להזהיר את הציבור.
החל מחודש ינואר הקרוב כל חברה או אדם שיפרסמו פוסט פוליטי והשתמשו בבינה מלאכותית או ביצעו מניפולציה דיגיטלית, יצטרכו להוסיף אזהרה לצד הפוסט.
"הכלל החדש יכלול הצהרה על שינוי של דברים שאמר אדם מסוים בסרטון, שינוי תמונות או צילומים של אירועים אמיתיים, ותיאור של אנשים בעלי מראה אמיתי שאינם קיימים. המשתמשים יקבלו הודעה כאשר פרסומות יסומנו כבעלות שינוי דיגיטלי", אמרו ב'מטא' בהצהרה לתקשורת.
החשש בקרב ראשי הרשתות החברתיות הוא כי מפרסמים פוליטיים ינצלו את הבינה המלאכותית וכלים דיגיטליים נוספים על מנת לבצע מניפולציות על קהל הבוחרים, בעיקר לקראת הבחירות לנשיאות ארה"ב בשנה הבאה.
בנוסף, צפויות בחירות בכמה מדינות גדולות נוספות בשנת 2024, בהן בריטניה, רוסיה, אינדונזיה, הודו ועוד.
בכך מצטרפת "מטא" לשורת פלטפורמות אחרות ברשת האינטרנט שכבר הצהירו כי יילחמו ב'דיפ פייק' הפוליטי.
גוגל הכריזה לאחרונה על מדיניות דומה, בעוד טיקטוק כלל אינה מאפשרת פרסומים פוליטיים. בחודשים האחרונים הופצו מספר סרטונים ותמונות פוליטיות שניצלו את הבינה המלאכותית וגלים דיגיטליים אחרים לביצוע מניפולציות.
בחודש מרץ האחרון הופצה תמונה של הנשיא לשעבר טראמפ כאשר הוא כביכול "נעצר" על ידי רשויות החוק, אך מדובר בתמונה שנוצרה באמצעות בינה מלאכותית, וכן סרטון מזויף של נשיא אוקראינה זלנסקי מודיע כביכול על "כניעה לרוסיה" שהתגלה גם הוא כמזויף.