ארגון הבריאות העולמי הודיע כי הקים ועדה בינלאומית לטפל בבעיית הבדידות של אנשים בעולם, המהווה לדברי ארגון הבריאות העולמי "איום בריאותי עולמי".
בראשות הוועדה החדשה עומד המנתח הכללי של ארה"ב, ויווק מרת'י, יחד עם עוד 12 עורכי דין וחברי ממשלות שונות מכל רחבי העולם, שיגבשו הצעות להפחתת הבדידות של אזרחי העולם וכן כיצד לטפל בבעיות והסיכונים הרפואיים הנובעים מבעיית הבדידות.
על פי הודעת ארגון הבריאות העולמי "בשלוש השנים הקרובות, הוועדה תתמקד בדרכים להתמודד עם האיום הבריאותי הדוחק של מגפת בדידות עולמית, תבחן את נתוני המדע העדכניים ביותר, ותתכנן אסטרטגיות שיעזרו לאנשים להעמיק את הקשרים החברתיים שלהם".
ד"ר ויווק מרת'י אמר כי "הסיכונים הבריאותיים כתוצאה מבדידות גרועים כמו עישון של עד 15 סיגריות ביום, ואף יותר מאלה הקשורים להשמנה וחוסר פעילות גופנית. אחד מכל ארבעה אנשים מבוגרים חווים בידוד חברתי בכל אזורי העולם".
השליח לענייני צעירים של האיחוד האפריקאי, צ'ידו אמבפה, חבר בכיר בוועדה החדשה הוסיף כי "בדידות חוצה גבולות והופכת לדאגה עולמית לבריאות הציבור המשפיעה על כל היבט של בריאות, רווחה ופיתוח. בידוד חברתי אינו יודע גיל או גבולות".
הנתונים האחרונים מצביעים כי אצל האוכלוסיה המבוגרת הבדידות קשורה לסיכון מוגבר של 50 אחוזים לפתח דמנציה וסיכון מוגבר של 30 אחוזים לאירוע של מחלת עורקים כליליים או שבץ מוחי. הנתונים גם מצביעים כי באירופה 5.3 אחוזים מהצעירים חשים "בדידות חברתית" בעוד באפריקה הנתון מגיע עד 12.7 אחוזים.