מקום נפילתו של החייל אליהו בנימין אלמקייס ז"ל לא היה למרגלות גלגל הענק שבמתחם הלונה פארק במרכז עזה אלא על חורבות בית הכנסת המרכזי בנצרים.
לפני מספר ימים, בעקבות פרסום בפייסבוק וללא כל הכרות מוקדמת,הלכתי לניחום אבלים לתמוך במשפחת אלמקייס.
ומעשה שהיה כך היה:
כבר בכניסה למלון התאטרון, שם נתקיימה השבעה פגשתי את רפאל גורדו, אחיה של ארוסתו יוענה ,שהאיר את דמותו המיוחדת.
הוא סיפר לי שבנימין עלה מצרפת לבד בגיל 15, סיים בגרות. חזר לצרפת לשנה ושב לישראל להתגייס כחייל בודד. בנימין ויוענה אחותו עמדו להתחתן ב5 בנובמבר. ההזמנות נשלחו, ומשפחתו באה מצרפת להשתתף בחתונה. בנימין בחר לדחות את החתונה כדי להתגייס. 96 שעות אחרי, הוסיף, נתבקש לישיבה של מעלה...במקום ללכת לחופה נלך לבית העלמין אמר.
התעניינתי בנסיבות ובמקום נפילתו. בני המשפחה סיפרו לי שהיה קשר מ"פ בגדוד הנדסה 551. משימת הכח הייתה הריסת מתחם שיגורים שחסה באזור גלגל הענק במתחם הלונה פארק.
רפאל, הראה לי מתוך הסלולרי את תמונות גלגל הענק המפורסם (טלגרם עמית סגל. הימין הלא מתנצל של הצל. 7 לנובמבר 23) והצביע עליה כנקודת ציון מקום נפילתו.
כמי ששימש בקיץ 2005 סנגורם של בתי הכנסת של גוש קטיף, במאבק למניעת הריסתם, מייד נפל לי האסימון וכמו הלם בי בחוזקה.
בהתרגשות אמרתי להם: 'המקום ינחם אתכם'! בנימין בנכם נפל במקום קדוש, על הריסות בית הכנסת המרכזי בנצרים!
אני זוכר היטב שעם יציאת צה"ל מגוש קטיף לפני 19 שנה המון פלשתיני ברברי פשט, על בית הכנסת בנצרים, בזז והעלה אותו באש. בחלוף השנים הפך סמל 'מקדש מעט' זה למתחם הלונה פארק המפורסם של ילדי עזה, תוך בזיונו המופגן ע"י הפלשתינים.
גלגל הענק לא הפקיע את קדושת 'מקדש המעט' שאינה פוקעת לעולם, כדברי הרמב"ם: "בתי כנסת ובתי מדרשות שחרבו - בקדושתן הם עומדין , אף על פי שחרבו. וכשם שנוהגים בהם כבוד ביישובם , כך נוהגים בהם כבוד בחורבנם" ( הלכות תפילה, פי"א, יא).
יש משמעות גדולה למקום נפילתו. גדוד ההנדסה בו שירת אליהו בנימין הרס, במסירות נפש את גלגל הענק ואת כני השיגורים סביבו. הם שינו את כיון התנועה ההיסטורי, והחלו כפשוטו בהחזרת עטרה ליושנה: השבת כבוד שמיים וכבוד ישראל.
נפילת אליהו בנימין אלמקייס ז"ל , יהודי קדוש במקום קדוש מעניקה מעתה משמעות כפולה: הן לזיכרון האישי-משפחתי והן לזיכרון הקולקטיבי - לאומי. "המקום ינחם" את משפחת אלמקייס בתוך שאר אבלי ציון.
יהי זכרו ברוך!
עו"ד גלעד קורינאלדי, שימש כסנגורם של בתי הכנסת בגוש קטיף.מחבר הספר 'משפט נעילה' - המירוץ להצלת בתי הכנסת של גוש קטיף, הקיבוץ המאוחד ,2009 .