
בצה"ל לוקחים בחשבון את הקרבה של הים התיכון למנהרות הטרור של החמאס, ואת האפשרות להציף את המנהרות במי ים.
דיוויד איגנטיוס, אחד העיתונאים הבכירים של ה"וושינגטון פוסט", ביקר בשבוע שעבר בישראל ובעזה ונפגש עם מספר גורמים בכירים בצה"ל.
בטור ארוך שפרסם טען כי בישראל לוקחים בחשבון כי בשלב הבא של המלחמה: "ידרשו פחות חיילים והרבה פחות הפצצות, מה שאמור לגרום לפחות קורבנות פלסטינים, ובסופו של דבר, הם מקווים, ילכוד את מחבלי החמאס במבוך המנהרות התת-קרקעי שלו".
לאחר מכן טען איגנטיוס כי בצה"ל עשויים לעשות שימוש במי הים התיכון על מנת להציף את המנהרות על מחבלי החמאס שיסתתרו בהם: "תסתכלו על מפה ותוכלו לראות בעל ברית טבעי לישראל - הים התיכון. שליחת חיילים ישראלים למנהרות תהיה מאבק ארוך ויקר. הפצצת המנהרות תהיה אקראית ועלולה לגרום למותם של עוד אזרחים. אבל העובדה הגיאוגרפית שעזה גובלת בים התיכון עשויה לתת לישראל יתרון בסיום הסכסוך הזה".
לאחר פגישותיו עם קצינים בכירים בצה"ל ועם גורמים מדיניים רבים, הוא כתב כי "גורמי צבא ישראלים לא ידונו באסטרטגיית המנהרות שלהם. אבל כשלוחצים עליו, שר הביטחון יואב גלנט מציע את ההערה המסתורית הזו 'צריך פתרון תעשייתי'. ואז יש את הגורם הגיאוגרפי המעניין הזה של הים התיכון. מים הם כוח טבע רב עוצמה, אפילו יותר כאשר הם מוגברים על ידי משאבות. דבר אחד חשוב לגבי מנהרות הוא שהן פגיעות להצפות, גם אם יש להן ניקוז משוכלל. בצה"ל בוודאי חושבים על העובדה שעזה שוכנת על חופי הים התיכון".
איגנטיוס גם מוסיף כי התרשם מהשיחות שקיים כי "לישראל אין עדיין תוכנית סדורה ליום שאחרי המלחמה" ומציין את חילוקי הדעות בין הממשל האמריקאי הטוען כי הרשות הפלסטינית צריכה לקבל את האחריות על עזה והגדה המערבית, לבין דבריו של ראש הממשלה נתניהו שטען כי "לאחר שלא גינתה במשך 30 ימים את הטבח בעוטף עזה, הרשות אינה ראויה לשלוט בעזה לאחר המלחמה".