ועדת האתיקה בראשות ח"כ ינון אזולאי הענישה היום (שני) את ח"כ ניסים ואטורי בשלילת הזכות לקבלת רשות דיבור במליאה לתקופה של כ-10 ישיבות ושלילת הזכות לקבל רשות דיבור בוועדות הכנסת לתקופה של כ-14 ימים.
בתקופה זו הוא יהיה מנוע ממילוי מקומו של יושב ראש הכנסת.
נגד ואטורי הוגשו תלונות בגין פרסומים בחשבון הטוויטר שלו בתגובה להחלטות ועדת האתיקה להעניש את חברות הכנסת אימאן ח’טיב יאסין ועאידה תומא סלימאן. בציוץ כתב ואטורי כי הוא: "מודה לקב"ה על הזכות שנפלה בחלקי להעיף את שתי שותפות החמאס האלה מהכנסת ולו לתקופה קצובה. המשימה הבאה להעיף אותן לתמיד".
חברי הוועדה כתבו בנימוקי החלטתם את העובדה כי כבר בעבר הקפידו למתוח קו בין אמירות אידיאולוגיות ופוליטיות המופנות כנגד חברי כנסת אחרים וחוסות תחת חופש הביטוי הפוליטי, לבין התבטאויות שנועדו להכפיש ולפגוע בחברי כנסת אחרים באופן אישי.
ביחס לכך, הפנו חברי הועדה בדבריהם להתייחסותם המפורשת בעבר באשר להתבטאויות מהן עולה האשמה בבגידה בה קבעו כי התבטאויות אלה "אינן חלק מחופש הביטוי הפוליטי של חברי הכנסת".
"הקישור שחבר הכנסת ואטורי עשה בין חברות הכנסת לבין מחבלי החמאס, הגרועים שבאויבי ישראל מהווה האשמה קשה ופוגענית", הוסיפו.
בנוסף, דחו חברי הוועדה קובלנה שהוגשה נגד חברת הכנסת עאידה תומא סלימאן בגין סרטון שפרסמה ובו ביקרה את ההחלטה של הוועדה להעניש אותה וטענה כי היא "נועדה להשתיק את אלו המבקרים את מלחמת חרבות ברזל".
"הוועדה מצרה על כך שלשיטת חברת הכנסת תומא סלימאן ועדת האתיקה מנסה להשתיק דעות ביקורתיות וכי היא אינה מקבלת את הנימוקים להחלטתה. עם זאת כחלק מחופש הביטוי הפוליטי של חברי הכנסת הם זכאים לערער, למחות, לחלוק ולבקר את ההחלטות והפעולות השונות בהם נוקטים מוסדות השלטון, גורמים רשמיים אחרים וכן ועדת האתיקה של הכנסת. זכותו זו עומדת לחברי הכנסת גם כשהתבטאותם מקוממת וגם כשהיא אינה משקפת את המציאות נאמנה", קבעו חברי הוועדה.