פורום בוחרים בחיים ואליהו ליבמן, אביו של החטוף אליקים, דורשים בעתירה שהגישו לבג"ץ לעצור את העסקה לשחרור חלק מהחטופים מעזה.
עו"ד משה פולסקי שהגיש את העתירה אמר כי "העותרים מבקשים כי ממשלת ישראל תפעל להחזרה של כלל החטופים, אין מקום לקבל מתווה להחזרת חלקם הקטן של השבויים תוך חשיפת האחרים לסיכון והשארתם תחת ידי המרצחים מארגון הטרור הרצחני חמאס, כל זאת מעבר לסיכון הכרוך במתווה המוצע הכולל הפסקת אש בלתי תחומה בזמן לשיקול דעתו הבלעדי של חמאס, תוך מתן אפשרות לארגון החמאס בו היכו לוחמי צה"ל במשך החודש האחרון להתארגן ולהיערך מחדש ללחימה. העותרים מבקשים עסקה מקיפה וכוללת לשחרורם של כלל החטופים".
"איננו מדברים כי יש לנו כוח לדבר, אנו מדברים כי אין לנו כוח לשתוק. כל שחרור מחבלים מסכן את עם ישראל. רבים מאיתנו איבדו את יקיריהם על ידי מחבל ששוחרר בעסקה זו או אחרת ואנו סבורים כי גם הפעם מסכנת ממשלת ישראל את אזרחיה", אמרו בפורום.
מוקדם יותר דחה שופט בית המשפט העליון אלכס שטיין את העתירה שהגיש ארגון "אלמגור" נגד עסקת החטופים בהעדר עילה להתערבות בית המשפט.
הוא נימק את החלטתו בשיקול הדעת הרחב המסור לממשלה בהחלטות בעלות אופי מדיני מובהק. "העתירה נעדרת תשתית עובדתית ומשפטית נחוצה. היא נעדרת התייחסות לסד הזמנים הקצר בו נמצאת הממשלה בעודה מופקדת על ניהול הלחימה נגד ארגוני טרור רצחניים מדרום ומצפון. שנית, וזה העיקר, הסוגיה הקשה שהעותרת הניחה לפתחנו נטועה, כל-כולה, בלב-לבם של שיקולי מלחמה-ושלום ומדיניות-חוץ אשר מסורים להחלטת הממשלה. במילים אחרות: מדובר בסוגיה מדינית מובהקת שבית משפט זה אינו רואה להידרש לה".
שטיין הדגיש כי "כאבי המשפחות שהעותרת מדברת בשמן הוא כאב עמוק, כן ואמיתי; ועל כן לא נקל בו ראש. כאבן של משפחות אלו הוא כאבנו. ברם, סבלם היומיומי של החטופים והכאב שחשים בני משפחותיהם, חבריהם, ועמם רבבות אזרחי המדינה שחרדים לגורל החטופים – גם הם עמוקים, כנים ואמתיים".
"הסמכות הקשה מנשוא להעמיד כאב-מול-כאב וסבל-מול-סבל במקרים כגון זה שלפנינו מסורה לממשלת ישראל – לה, ולא לנו. אשר על כן, בהיעדר עילה להתערבות שיפוטית, דין העתירה להידחות", קבע השופט.