חבר הכנסת חנוך מילביצקי מתנגד בכל תוקף לרעיון הכנסת פועלים פלשתיניים לעבודה, רעיון אותו על פי שמועות שונות מקדם שר הביטחון.
"חס ושלום. מדהים אותי שיש עדיין בכירים במערכת הביטחון ששבויים בקונספציות אליטיסטיות ומנותקות. צריך להקשיב למה שהפלשתינאים אומרים", אומר מילביצקי ומציין סקר שהתקיים באחרונה בקרב תושבי איו"ש וממנו עולה כי למעלה מתשעים אחוז מהפלשתינים אינם מאמינים בדו קיום עם מדינת ישראל.
"אנחנו מכניסים את האויבים והרוצחים הבאים שלנו. לא מעניין אותי הפרנסה שלהם ולא לשחרר לחץ0 לרש"פ. אלו אויבים שלנו והם ירצחו אותנו אם רק תהיה להם הזדמנות. אי אפשר לשחד אותם יותר. אם השביעי באוקטובר לימד אותנו משהו זה שאי אפשר לשחד את השאיפה הפלשתינית לרצוח אותנו ולגרש אותנו מפה. אסור לאפשר את זה", אומר מילביצקי וקובע כי ניתן לחסום כניסת פועלים באופן תמידי.
"איזה עוד מדינה תכנית רוצחים בפוטנציה אליה לעבוד?", הוא שואל. "נכון, יש בעיה עם הכלכלה וצריך לפתור את זה עם עובדים זרים ולעורר מחדש את הצורך בעבודה עברית, אבל אי אפשר יותר להיות תלויים בכוח העבודה הפלשתיני ואי אפשר להכניס לפה אלפי פלשתינים שרוצים לרצוח אותנו. צריך להקשיב להם ולא למה שאנחנו רוצים לשמוע. הם לעולם לא יקבלו אותנו פה. אסור לנו להיכנע ואסור לנו להתקפל".
מילביצקי מספר כי להערכתו תשעים אחוזים מחברי הכנסת של הליכוד מחזיקים בעמדתו ולבד מהקולות הבודדים שהעלו את הדברים בישיבת הסיעה הוא אינו שומע אמירות מסוג זה בשורות מפלגתו.
עוד נשאל חבר הכנסת מילביצקי אודות ההשוואה שערך ראש הממשלה בין מספר ההרוגים אחרי הסכמי אוסלו למניין הרוגי הטבח בשביעי באוקטובר. "אני לא חושב שצריך להתעסק בהשוואת הרוגים אלא במה עושים הלאה. האחריות של כל אחד תיקבע אחרי הלחימה. הדיון הזה לא נכון עכשיו. עכשיו צריך להתעסק באיך מנצחים ואיך נותנים כוח ללוחמים שלנו שנלחמים בגבורה עילאית. עכשיו צריך לתמוך במשפחות החטופים ולאחד את החברה בישראל ולא להתעסק באצל מי נהרגו יותר".
בדבריו מסכים מילביצקי לתחושה לפיה האחדות שאפיינה את השבועות הראשונים של המערכה מתחילה להתמוסס. "אסור לנו להסכים לזה", הוא אומר. "כאישי ציבור אנחנו צריכים להוביל את המאבק למען אחדות בישראל וזה עובר דרך ממשלת אחדות לאומית רחבה וצריך לפעול לממשלה כזו עד סוף הקדנציה, ממשלה רחבה עם מפלגות ציוניות שתוכל להעביר את העם לתהליך של ריפוי. צריך לעשות כל מאמץ כדי שזה יקרה, לשנות תפיסה מדיניות ואג'נדה ולא להתבצר בקו הזה של אנחנו צודקים יותר. אנחנו צריכים לאחד, להרגיע ולהשקיט וזה עובר דרך ממשלת אחדות רחבה. זה צריך להיות האינטרס הפוליטי העליון של הממשלה".
להערכתו אם אכן תקום ממשלת אחדות רחבה כדוגמת זו שעליה הוא מדבר, לא יהיו מי שידבר על עזיבתה כפי שמתחיל לקרות כיום מכיוונה של מפלגת המחנה הממלכתי. קמפיין בחירות בעת הזו יהיה מטח של הכפשות לאין ערוך חריף וקשה מהמאבק נגד הרפורמה המשפטית. "אנחנו צריכים להימנע מבחירות ולשם כך ללכת לממשלת אחדות רחבה".
את הביקורת הקשה אותה סופגת הממשלה ממשפחות החטופים רואה חבר הכנסת מילביצקי כמהלך טבעי שיש לקבל בהרכנת ראש, כשם שטבעי לממשלה לעשות את כל המהלכים שיביאו להשבתם של החטופים כחלק ממה שנכון לעשות למען עם ישראל.