יו"ר תנועת נחלה, דניאלה וייס, פועלת מאז תחילת המלחמה לעידוד וקידום החזרת ההתיישבות היהודית לחבל בעזה ביום שאחרי המלחמה.

"יש הבנה בציבור שמה שהיה בעבר לא יהיה. מה שקרה ב-7 באוקטובר הוא ציון דרך בסיום הנוכחות הערבית בחבל עזה. היה כאן טבח אכזרי שהאנושות אינה יכולה לשאת אותו. גם אם האנושות שוכחת - עם ישראל לא שוכח ולכן ערבים לא יהיו יותר בעזה", מצהירה וייס בראיון באולפן ערוץ 7.

היא לא מתרשמת מאמירות לפיהן איש לא מוכן לקלוט את שני מיליון האזרחים העזתים. "אומרים לי שהמצרים לא רוצים אותם, אבל המצרים כן נערכים לקלוט חלק וגם ארדואן יקלוט חלק כי הוא אוהב אסלאם קיצוני. באמסטרדם חצי האוכלוסייה כבר מוסלמית וגם בברלין יש הרבה מוסלמים. מעזה יצאו שני מיליון ערבים אל העולם. ההוכחה מספר אחת שזה הולך לקרות היא העובדה שלעולם קשה לקלוט את הרעיון שהם ייאלצו לקבל אותם במדינות השונות וההצעות ההזויות לפיתרון".

כשוייס רואה את החיילים בעומק עזה מצלמים את עצמם מתפללים במקומות בהם היו בעבר יישובי גוש קטיף היא חשה שיש רצון ציבורי להתיישבות יהודית בעזה. "אנחנו רואים את החיילים בשטח שמדליקים נרות בנווה דקלים, בכפר דרום. הם מבינים שחזרנו לארצנו. עזה היא חלק מארץ ישראל. היו בה יהודים לאורך כל ההיסטוריה. אין דבר יותר הגיוני מלחזור להתיישב בגוש קטיף".

היא דוחה את האמירות שחזרה להתיישבות יהודית בעזה אינה ריאלית. "אם יש דבר לא לגיטימי בעולם כולו זה להגיד על הרעיון הכי ביטחוני, היסטורי והגיוני - שהוא הזוי. הרי כל הפתרונות האחרים שמציעים הזויים. לדעתי, אין לנתניהו ברירה אלא לאפשר לעם ישראל לשוב לחלק מארץ ישראל. חייבים לומר שעזה זה חלק בלתי נפרד מהגוף החי של ארץ ישראל".

"כל הרעיונות האחרים, שאולי סעודיה תשלוט בעזה או כוח בינלאומי, לא יחזיקו מעמד. להגיד היום שזה לא הדבר הכי טבעי ליישב את חבל עזה על ידי יהודים, זה כמו לחזור אלף שנים אחורה בהיסטוריה של עם ישראל, לתקופה בה הגויים אמרו 'פעם היתה אימפריה יהודית והיא חלפה מהעולם'", מוסיפה וייס.

"אין דבר יותר הגיוני, בתקופה בה מדינת ישראל חזקה ואיתנה מכל הבחינות, ואחרי התקדמות כזו בתוך עזה, מליישב אותה ביהודים ואת גוש קטיף בפרט. הרי גורשנו משם בכוח הזרוע על ידי ממשלת ישראל. אלפים שילמו בחייהם וכל מה שקורה עכשיו זה תוצאה של השגיאה הקשה של הסכמי אוסלו והגירוש מעזה ומצפון השומרון ואנחנו רואים את זה בג'נין", היא מדגישה.

כתושבת השומרון היא מבקשת להעביר מסר לתושבי עוטף עזה. "אני לא רואה הבדל בין ניסנית ואלי סיני לבארי. מה ההבדל? זה מרחק של שלושה קילומטרים. אנשים אחים אנחנו. אם אפשר לחיות בבארי אי אפשר לחיות בנצרים?".

"שמעתי מאנשים שהם 'רוצים לראות את הים' במשמעות שלא יהיו בתים. הם צודקים ברצון הזה. אבל מה לא יסתיר את הים? התיישבות יהודית מתוכננת כראוי בכל חבל עזה. כך תושבי עוטף עזה יראו את הים, בלי ערבים שונאי ישראל. לכן המסר שלי לאנשי העוטף: אתם עוטפים אותנו ואנחנו עוטפים אתכם. חבל עזה, גוש קטיף, זה כוח עוצמתי אחד. כל ניסיון להפרדה יוצר עיוות שחלילה עלול להביא לאסונות".

"אני אומרת לביידן, שלא תעז להוציא את עם ישראל מעזה. אנחנו נהיה שם גם צבאית וגם התיישבותית וכך נצליח", מסכמת וייס.