בצל האירועים הקשים בדרום פתחו אמש (ראשון) בשומרון את פסטיבל קולנוע 'תמוז' בשומרון במתכונת מיוחדת בסימן הצדעה לחיילי המילואים, נשות המגויסים והמתיישבים בעוטף עזה, ביהודה ושומרון ובגבול הצפון.
בעקבות סוף השבוע הקשה והאבדות הרבות בדרום, בוטלו טקסי הענקת הפרסים. במסגרת הפסטיבל במהלך כל השבוע הקרוב יתקיימו אירועים מיוחדים לנשות המגויסים ולחיילי המילואים, ואירועי קולנוע ואומנות ברחבי השומרון.
בערב הפתיחה, אשר הפך לאירוע חיזוק לצה"ל, לכיתות הכוננות ולנשות המגוייסים, השתתפו שר התרבות מיקי זוהר ובכירי עולם הקולנוע הישראלי, בהם: משה אדרי, הבעלים של יונייטד קינג והסינמה סיטי, המפיקים: יקי רייסנר, עופר נעים ודני מוזס, מנהלת מחלקת קולנוע במשרד התרבות קרן כרמל וכוכב הסרט שהוקרן בפסטיבל מאור שוויצר שגם הנחה את האירוע.
במהלך הערב העניקו השר זוהר ויוסי דגן תעודת הוקרה לנציגת השופטים, יפעת בן שושן, תושבת נתיב העשרה שניצלה מהטבח והתנדבה לכהן כשופטת בפסטיבל.
בן שושן אמרה בטקס: "אני מנתיב העשרה ומפונה מזה חודשיים מעוטף עזה. השבעה באוקטובר הפך לסיוט לעם ישראל, מבוקר שמחת תורה הפך לשבת השחורה. כשפנו אליי מהפסטיבל והציעו לי להיות אחת מהשופטים, שמחתי. שאלו אותי בחשש אם אני מסכימה למרות שזה בהתנדבות עניתי: 'באהבה גדולה'. כשאמרו לי שהפסטיבל מוקדש למשפחות הלוחמים שמחתי פעמיים. פעם אחת על קיום פסטיבל קולנוע שמסמן שגרה, ופעם שניה מכיוון שלראשונה מתחילת הלחימה זכיתי להיות בצד הנותן", סיפרה.
ראש מועצת שומרון ויו"ר קרן קולנוע שומרון יוסי דגן הודה לה ואמר: "העובדהשיפעת בן שושן, מנתיב העשרה בעוטף עזה, היא שופטת בתחרות של השומרון וקרן שומרון בעיני זה מרגש לא פחות משאנחנו פעילים בקולנוע ביו"ש, כי אנשים אחים אנחנו".
השר זוהר אמר לנוכחים: "פי התיאור שאני שמעתי על הסרט הזה, הסרט מביא את רוח צה"ל. צה"ל הוא צבא שאם נותנים לו לנצח, הוא יודע לנצח. זה הדבר החשוב שלדעתי כולנו צריכים לזכור - לתת לצה"ל לנצח. אני מודה לחברי יוסי דגן, יו"ר הקרן. עשית דבר שבעיניי הוא אחד הדברים הכי יפים שנעשו לקולנוע הישראלי בשנים האחרונות. הקמת משהו יחד עם החברים מאפס, משהו שבסוף מייצר קולנוע, בטח ברמה הזאת שאנחנו רואים עכשיו, גם בשומרון."
ראש מועצת שומרון פתח את דבריו בתפילה לשלום חיילי צה"ל, החטופים, והמתיישבים בעוטף עזה, ביהודה ושומרון ובצפון. "אנחנו את הערב הזה מקדישים להצלחתם של לוחמי צה"ל בכל מערכות הביטחון לחזרתם של כל החטופים והחטופות בריאים ושלמים בעזרת השם ולהצלחתה של ממשלת ישראל בשם כל מדינת ישראל ועם ישראל, בניצחון על האויב הברברי, ומכאן אנחנו קוראים לממשלה לא להתקפל. אנחנו מקיימים את הפסטיבל הזה, לא כפסטיבל של שמחה אלא כערב של חיזוק לחזק את הרוח שלנו כאן בשומרון, את הרוח ואת החוסן של עם ישראל בכל מקום שהוא".
"אנחנו ביחד עושים מהפכה תרבותית, שמשליכה על החוסן משליכה על החינוך, משליכה על העתיד של הדור הבא שלנו, לערכים ציוניים, ערכים יהודיים, ערכים שמכבדים את הגליל, את הנגב ביהודה ושומרון, תל אביב ואת כל אזורי מדינת ישראל ואת כל האזורים בארץ ישראל. מתוך כל הכוח הזה, מתוך העוצמה הצבאית, מתוך העוצמה הביטחונית, שאנחנו שואבים ביחד. בתוך העוצמה הרוחנית והתרבותית שאנחנו מחזקים ביחד בעזרת השם. אנחנו ננצח", הוסיף.
לתחרות הפסטיבל הוגשו 2,600 סרטים מכל העולם. מתוכם נבחרו 55 סרטים להקרנה מ-27 מדינות בעולם. בהן: צרפת, ספרד, פולין, גרמניה, עיראק, איראן, סין, הודו, קזחסטן, איחוד האמירויות, קנדה, בריטניה, טורקיה, בלארוס, דנמרק, בלגיה, אינדונזיה, ברזיל, לוקסמבורג, מרוקו, קונגו, אוסטריה, פקיסטן וצ'כיה. סך הכל יוקרנו בפסטיבל 88 סרטים ב-34 אירועים שונים.
במהלך הערב הוקרן בהקרנת טרום בכורה, הסרט העלילתי "קרב אוויר" שיגיע לבתי הקולנוע בשנה הקרובה. מדובר בסרט אקשן הסובב סביב המבצע המרהיב ביותר של חיל האוויר הישראלי, "מבצע מוקד" במלחמת ששת הימים.