סגן ראש עיריית ירושלים, אריה קינג, מסביר בראיון לערוץ 7 מדוע החלטת הממשלה לדחות את הבחירות המוניציפאליות לסוף חודש פברואר אינה נותנת מענה לאנשי המילואים, ומדוע בשל כך הוא עותר למרות ההחלטה לבג"ץ.

קינג מבהיר כי דחיית ההחלטה למועד מוגדר אינה מסייעת למילואימניקים שכן כל עוד נמשכת הלחימה, שבשלב זה אין לדעת מתי תסתיים, לא יוכלו הלוחמים לבחור או להיבחר והמשמעות היא פגיעה בדמוקרטיה.

"העתירה שלי מאוד ברורה", אומר קינג. "כל עוד יש החלטת ממשלה שאנחנו במצב מלחמה אין מקום לבחירות. אם תקיימו בחירות בזמן מלחמה זה לא שוויון הזדמנויות לא לבוחר ולא לנבחר. לכן אדרוש מבית המשפט להתערב ולקבל החלטה שלא משנים את כללי הדמוקרטיה תוך כדי תנועה ותוך כדי המשחק הפוליטי".

בדבריו תוהה קינג מדוע לא נשמע קולם של כל אותם אנשי ביטחון וגנרלים לשעבר שדיברו רבות בתקופת המחאות על דאגתם לדמוקרטיה. "איך יכול להיות שאין כאן ארגון מילואים אחד? זה אומר שהכול היה פיקציה שנועדה לקדם אג'נדה פוליטית וכשאנחנו באים לכאן להיאבק על אינטרס של כל המילואימניקים, ימין ושמאל, דתי או חילוני, אנחנו נשארים לבד בחזית מול הממשלה, אבל אני בטוח שאנחנו צודקים בדרישה לשוויון להיבחר ולבחור מבלי לקפח את מי שנושא בעול המלחמה כבר למעלה משמונים יום".

במסדרונות בית המשפט פגשנו גם את עו"ד ד"ר שמואל סעדיה המציין כי שופטי בית המשפט הציעו לדחות את כל העתירות שהוגשו. לטעמו באמירה זו נותן בית המשפט פתח להגשת עתירות חדשות במידה והמלחמה תמשיך.

"כמי שכתב את הספר על המאבק בין בית המשפט העליון לכנסת, אני חושב שלאור פרסומי פסק הדין על חוק הסבירות, מדובר כאן בחוק בלתי סביר ובלתי שוויוני שפוגע בזכות ההצבעה שהיא זכות חוקתית ובזכות להתמודד", אומר עו"ד סעדיה.