
"אנחנו רואים היום שישיבה תיכונית לא מתאימה לכל אחד", מספר צורי עזרן מנהל התיכון הדתי ניצני עוז, "זו תופעה שהולכת ומתרחבת, איך יוצרים את השילוב שמתאים לכל אחד ואחד".
ההדגשה של אלמנטים שונים בחוויית הלמידה וההתפתחות בשנות ההתבגרות מובילה למגוון רחב של תיכונים שמציעים חוויה אחרת וייחודית. "בהקשר הזה המענה שלנו הוא ייחודי בחמ"ד, ויוצר מוסד לימודים איכותי שמאפשר צמיחה והתפתחות".
ללמוד דרך כל החושים
בניצני עוז השילוב בין התחומים השונים מתבטא בין היתר במגמות המוצעות לתלמידים כמו אלקטרוניקה ותחבורה מתקדמת. אפשר לראות בעיניים של התלמידים את ההתלהבות כאשר הם מתארים את הלימודים כחלק מלימודים פרקטיים ומעשיים וההנאה שלהם מכך.
מאפיין מעניין נוסף הוא השילוב החינוכי בין התיכון לפנימייה. שעות בית הספר אומנם נגמרות יחסית מוקדם, אולם המסגרת העוטפת של הפנימיה מציעה תעסוקה וחוויות עשירות מאוד בפני עצמן עם מגוון חוגים כמו גיטרה, קולנוע, בישול וכדורגל, הדרכות והווי חברתי פעיל מאוד.
"אנחנו מאוד משקיעים בהכנה לקראת גיוס", מספר המנהל עזרן, "ורואים בכך חלק מתהליך ההתבגרות של התלמידים. המון השקעה בחוסן נפשי, ברוחניות, בכושר קרבי ובמפגשים עם בוגרי התיכון שנותנים לתלמידים השראה". ההשקעה הגדולה בהווי של התלמידים לא מסתכמת במסגרת הלימודים. כך לדוגמה הם יוצאים להתנדבויות רבות, טיולי שטח, מסעות, ופעילויות שיגרמו להם לשאול את עצמם "למה אני מסוגל להגיע?, לאן אני שואף בחיים?".
לאן אתם הולכים מכאן?
עזרן, שנמצא בימים אלו במילואים ונלחם בעזה, מסכם את החזון שמוביל אותו ואת התיכון: "חשוב לנו מאוד לגדל בתלמידים שלנו עמוד שדרה ערכי ומוסרי", אני לא רוצה שתלמיד יצא מכאן רק עם תעודת בגרות, למרות שלכאורה בעיני מערכת החינוך זה מספק. אני רוצה שהתלמידים שלנו יצאו מכאן אנשים ערכיים עם בשלות ובגרות אישית.
לשם כך אנחנו רואים את עצמנו כמחנכים 'בגובה העיניים' מחד ומאידך מציבים גבולות שבונים את התלמיד, ובו זמנית מדגישים את האווירה המשפחתית, ההוואי, הכיף כי בסוף זה מאוד חשוב, ואדם לומד היכן שליבו חפץ. וכאן אנחנו מאמינים שהתלמידים חפצים מאוד".