יושב-ראש הכנסת אמיר אוחנה שלח היום (חמישי) מכתב לכ-155 מעמיתיו משש יבשות שונות הקורא להם לנקוט בפעולות פרלמנטריות כדי "לעמוד לצד ישראל הנמצאת בחזית המלחמה על ערכי העולם החופשי".
זאת, למול מה שהגדיר "האידיאולוגיה ההרסנית של האיסלאם הקיצוני המיוצג על ידי ארגוני הטרור חמאס וחיזבאללה".
אוחנה מציין במכתבו כי לזירה הפרלמנטרית יש משמעות במניעת הישנות מתקפת טרור רצחנית כפי שאירעה ב-7.10, וזאת באמצעות הוצאת ארגוני הטרור אל מחוץ לגדר דרך חקיקה שתגדיר את חמאס וחיזבאללה כארגוני טרור, ובהתניית הסיוע הכספי של המדינות לאונר"א בביצוע רפורמה משמעותית בארגון.
עוד הוסיף כי לא רק שהטבח הנורא של השבעה באוקטובר הוא עצום במכפלות באופן יחסי מהפיגוע במגדלי התאומים, אלא שהוא גם הצית "גל חסר תקדים של אנטישמיות וגישה אלימה וקיצונית - הן פיזית והן מילולית - כלפי מוסדות ויחידים יהודיים וישראלים ברחבי העולם".
יו"ר הכנסת קרא לפרלמנטים שטרם עשו זאת - לאמץ את הגדרת העבודה לאנטישמיות של IHRA (הברית הבינלאומית לשימור זכר השואה) ולהגביר את האבטחה בקרב קהילות ומוסדות יהודים וישראליים.
מכתבו של יו"ר הכנסת הוא חלק מתכנית רחבה שכוללת מתחילת המלחמה עשרות ביקורי יושבי-ראש פרלמנט, משלחות פרלמנטריות ואח"מים עמם סייר ביישובי הנגב המערבי והפגיש אותם עם משפחות נרצחים, משפחות חטופים, משפחות מפונים, נציגי כוחות הביטחון וההצלה והקרין בפניהם את תיעוד הזוועות מהשבעה באוקטובר. בנוסף, שלח יו"ר הכנסת למעלה מ-400 אגרות רשמיות לעמיתים בחו"ל, וביצע עשרות תדרוכי שגרירים ושיחות עם ראשי פרלמנטים מהעולם.
"מאמצי הכנסת הם חלק בלתי נפרד מהמאמצים המדיניים במהלך המלחמה. לראשי הפרלמנטים ולנשיאי הסנאט במדינות העולם יש השפעה הן על הממשלות, הן על החקיקה, והן על הציבור — זירות שאסור לנו להזניח אותן. הכנסת תמשיך לפעול בכל הכלים והמשאבים העומדים לרשותה, כפי שעשתה מתחילת המלחמה", סיכם אוחנה.