כמעט 80 שנים לאחר סיום מלחמת העולם השנייה, ושוב בגרמניה עולים רעיונות לגרש "בעלי רקע אתני שאינו גרמני" מהמדינה.
אתר התחקירים Correctiv פרסם כי בחודש נובמבר האחרון נפגשו פוליטיקאים ממפלגת הימין הקיצוני "אלטרנטיבה לגרמניה" יחד עם ראשי ארגונים ניאו-נאצים על מנת לדון ב"גירוש המוני של בעלי רקע אתני שאינו גרמני, לרבות אזרחים שאינם ממוצא גרמני".
על פי התחקיר הפגישה התקיימה בוילה ליד אגם מחוץ לברלין ולקחו בה חלק 20 בני אדם. אחד המשתתפים היה רולנד הרטוויג, מקורב של מנהיגת מפלגת "אלטרנטיבה לגרמניה" אליס ויידל, יחד עם ניאו-נאצים מרחבי גרמניה ואוסטריה, וכן שני חברי מפלגת הנוצרים-דמוקרטים בגרמניה.
הנוכחים בפגישה דנו באפשרות לבצע "גירוש המוני" בכוח של מהגרים, לרבות כאלו שקיבלו אזרחות גרמנית, חזרה למדינותיהם. אחת האפשרויות שעלתה בדיונים הייתה לגרש את המהגרים לאזורים בצפון אפריקה, בהם ניתן לאכלס 2 מיליון בני אדם.
קנצלר גרמניה, אולף שולץ, גינה בחריפות את הפגישה של ראשי הימין הקיצוני והניאו נאצים בגרמניה ואמר כי אסור להפלות אף אדם עקב מוצאו. "אנחנו מגנים על כולם, ללא קשר למוצא, צבע עור או כמה לא נוח מישהו עבור קנאים עם פנטזיות התבוללות. למידה מההיסטוריה היא יותר מסתם מס שפתיים. הדמוקרטים חייבים לעמוד ביחד", כתב שולץ.
למרות הזעם שהתעורר בגרמניה עקב הפגישה הסודית, אמר אחד מראשי "אלטרנטיבה לגרמניה" והמועמד של המפלגה לפרלמנט האירופי, מקסימיליאן קראך, כי הוא יפעל לעצור את ההגירה לגרמניה. הוא ציין כי מעל 40 אחוזים מהמהגרים בשנים האחרונות הגיעו למדינה מאוקראינה. "בשנת 2022 היגרו לגרמניה 2.7 מיליון אנשים. זה הורס את המדינה שלנו! רק "אלטרנטיבה לגרמניה" תפסיק את זה ותסדר את החזרתם", צייץ קראך בחשבון ה-X שלו.