חברת הכנסת קטי שטרית ספגה ביקורת לא מבוטלת על דבריה לפיהם הטיפול הרפואי שעברה מאפשר לה הזדהות עם סבלן של משפחות החטופים.

בראיון לערוץ 7 היא מתייחסת לביקורת, לאמירה שעליה התנצלה ולסוגיית חברי הכנסת "הנורבגים" של הליכוד וסירובם לכאורה לעזוב את הכנסת.

ח"כ שטרית מספרת על היפרדות הרשתית בעין ימין, מה שגרם לה לאבד ראייה בין לילה ולאחר ניתוח שעברה סברה שהסבל הסתיים, אך דלקת שהתפתחה החזירה אותה לחדר הניתוח, לאישפוז ארוך ולהחלמה איטית שאותה ביקשה לקטוע לאחר שלושה שבועות על מנת לחזור לעבודה כשהיא במעקב אצל הרופא המנתח המוודא את מצבה, כאשר הראייה טרם שבה לקדמותה.

באשר להתבטאותה שעוררה סערה סבורה שטרית כי כל המהומה לא נועדה להתנגח בה אלא בממשלה ובשריה ולהציג אותם כמי שאומרים אמירות בלתי אחראיות. היא עצמה מתנצלת על הניסוח, אך היא מציינת כי הדברים נאמרו בסופו של דיון שלם, אך מי שרצה ידע לבחור דווקא את האמירה הזו מתוך הדיון השלם ולעורר בכך סערה גדולה. זאת בעוד בני משפחות החטופים פנו אליה ואמרו שהבינו את כוונתה כאשר רצתה לבטא את היכולת להבין את מי שעולמו התהפך בבת אחת כפי שאירע להם.

שטרית מדגישה ואומרת כי רק מי שחווה את הטראומה של חטיפת בן המשפחה למציאות הבלתי נסבלת ובלתי נתפסת של שבי החמאס יכול להבין באמת עד כמה חייו מתהפכים ללא יכולת לשוב למציאות הקודמת. השיח הזה הוא שליווה את הדיון כולו שנסב על התנאים בהם מוחזקים החטופים, הפגיעות הנפשיות הגופניות והמיניות שחוו וכאשר שטרית ביקשה לבטא את הזדהותה עימם כשלה בניסוח "ועל כך התנצלתי", היא מזכירה שוב.

ובהתייחס למאפייני השיח הפוליטי שיש רבים המאשימים בו את מפלגתה, אומרת שטרית כי באופן חד משמעי מהשבעה באוקטובר "כולנו הבנו שאנחנו צריכים לשנות דיסקט בעניין השיח וגם אם הצד השני לא רוצה לשנות את השיח אנחנו נעשה זאת ונשמש דוגמא לכך שאפשר להתנהל בשיח אחר".

שטרית מספרת על דברים שאמר לה איציק בונצל, ששכל את בנו עמית בקרבות בעזה, עמית ששטרית הייתה ה"קרוואטר" בברית המילה שלו, דברים שאמר לאורך השבעה בקריאה לפוליטיקאים שלנו ולתקשורת לחדול מהשיח המפלג המחפש את המפלג ולפעול לאחדות העם. בונצל אמר את הדברים בפגישה בלשכתה של שטרית בכנסת מתוך המחיר הכבד ששילם הוא עצמו ושילמה משפחתו עם נפילת בנו בקרב.

סוגיה נוספת שעולה בשיחה עם שטרית היא סוגיית חברי הכנסת ה"נורבגים" בליכוד שמסרבים להתפטר מכהונתם במידה ואחד השרים ירצה לחזור לכנסת. שטרית מבהירה ומדגישה כי לא מדובר בהחלטה שנמצאת כלל בידי הח"כים אלא בידי השרים עצמם.

"חברי כנסת נורבגים נותנים בוועדות הכנסת את המיטב, יש לנו ראשי ועדות נורבגים, בליכוד רוב חברי הכנסת שנמצאים בוועדות ופועלים למען אזרחי ישראל הם חברי כנסת נורבגים שעושים את עבודתם בחריצות רבה ומעלים דיונים חשובים ובודקים כל נושא ונושא. אנחנו מקבלים אלפי פניות מהציבור ומבצעים אותן", אומרת שטרית המזכירה כי בממשלה הקודמת היו הרבה יותר ח"כים נורבגים ומספרם אז עמד על 21 חברי כנסת.

לטעמה כל השיח סביב הנושא נועד אך ורק לייצר קרעים בתוך הקואליציה ולשים מקלות בגלגלי הממשלה. שטרית סבורה שהנכון ביותר למען העם הוא להותיר את חברי הכנסת לפעול בוועדות ובזירה הפרלמנטארית ואין כאן עניין של חיסכון כלכלי כזה או אחר שכן בעבודתם הפרלמנטארית מקדמים אותם חברי כנסת נורבגים מיזמים רבים לרווחת הציבור, בעיקר בתקופה זו של מלחמה, והדברים מוערכים במיליארדים רבים שמתאפשרים בשל אותה יכולת של שרים לתפקד בממשלה וחברי כנסת לפעול בכנסת. "לא ממשלה בלתי מתפקדת והליכה לבחירות אנחנו צריכים היום אלא ניהול תקין של כנסת ישראל".