במערכת הביטחון שוקלים לאפשר לאלפי פלסטינים מיו"ש לעבוד בשטחי ישראל זאת למרות ההסלמה הביטחונית ברחבי הארץ.
העיתונאי בן דרור ימיני מזהיר הבוקר בטורו בעיתון ידיעות אחרונות מקונספציה עתיקת יומין, כלשונו, "הקונספציה שאיכות חיים ורמת חיים ימנעו טרור, ושעוני מוביל לטרור – היא הקונספציה ששלטה בצמרת המודיעין של ישראל. זו קונספציה נוחה. היא נשמעת הגיונית וסבירה".
ימיני מזכיר שורה של מחקרים שמצאו שאין קשר בין עוני לטרור. בארה"ב נבדק העניין, בעקבות פיגועי התופת, כבר בשנת 2003. המחקר, שבוצע על ידי אלן קרוגר מאוניברסיטת פרינסטון וז'יטקה מאלקובה מאוניברסיטת פראג, מצא שירידה בעוני או בבורות לא מפחיתה את הנטייה לטרור, אלא להפך.
עלייה ברמת החיים ובהשכלה מגדילים את הנכונות להצטרף לארגוני טרור. הטענה על עוני או בורות שמובילים לטרור נבדקה גם בהקשר הישראלי, למשל, על ידי פרופסור בנמלך אפרים, קלוד ברבי ואסטבן אנגל. וגם שם, התברר שהשכלה, למשל, מגדילה את הנכונות להצטרף לארגוני טרור.
מחקר אחר, של אברהם יגר מאוניברסיטת רייכמן, מ־2018, בדק שורה של מחקרי שדה, והגיע למסקנה חד־משמעית: "עוני איננו, כפי שהוא נתפס לעיתים קרובות, הסיבה לטרור".
מחקר נוסף, משנת 2020, של Javier Gardeazabal, מגלה שלא רק שאין קשר בין עוני לטרור, אלא להפך: טרור מוביל לעוני. יש עוד מחקרים רבים בתחום, והיריעה קצרה. פרופ' קורל לנקסטר מאונ' ג'ורג'טאון בוושינגטון כתבה: "צריך להיאבק בעוני, אבל אין צורך שהממשל האמריקאי ואזרחי ארה"ב ישלו את עצמם שזה מה שיפחית את הטרור".
לדבריו, רוב המוסלמים מאירופה שהתנדבו לשורות דאעש, כדי לערוף ראשים באזורי השליטה של ארגון הטרור הרצחני, היו משכילים יותר ומבוססים יותר." זו הייתה האידיאולוגיה שהפכה אותם לרוצחים שביצעו פעולות טרור מבחילות. אבל רבים וטובים, וגם פחות טובים, בעולם ואצלנו, ימשיכו לדקלם את המנטרה של עוני גורם לטרור".
"לא נשכח שאידיאולוגיה של הסתה ושנאה היא הבעיה. הקונספציה גרמה לנו לעיוורון בנוגע לעזה. אין צורך בעיוורון נוסף".