לאה קלינשפיז, מנהלת אולפנת רגבים ברמת הגולן, מספרת על השלוחה החדשה שמקימה האולפנה לקראת השנה הבאה, היא תוקם ברמת הגולן תחת השם 'רגבים אופק'.
לשאלתנו מדוע יש צורך באולפנה נוספת שגם היא תהיה באותו אזור, רמת הגולן, משיבה קלינשפיז: "ב"ה אנחנו זוכות לחוות באולפנת רגבים בגולן שילוב מדהים שעושה כ"כ הרבה טוב בעולם, בין עומק של תורה לבין עמל יומיומי של חקלאות ועבודת אדמה. מתוך האור הגדול הזה רוצות להתרחב ולסייע בעוד ממדים לחקלאות הגולן וישראל, האתגר הגדול של החקלאות הישראלית, וחקלאות הגולן היא מיקרוקוסמוס של החקלאות בישראל, הוא דו ממדי. האתגר הראשון הוא האתגר של ידיים עובדות ורשת רגבים לקחה אותו על עצמה וכיום כאלף בני נוער נכנסו לעניין ונתנו פתרון משמעותי. האתגר השני הוא אתגר המחקר והפיתוח".
להרשמה לאולפנא החדשה ברמת הגולן לחצו כאן
"החקלאות היום שמרנית ומיושנת, וההשלכה לכך היא שהיא לא כלכלית בהרבה תחומים, השוק גלובאלי והחקלאים צריכים לעמוד בתחרויות מאוד קשות של שוק". במציאות שכזו, היא אומרת הצורך בפיתוח ומחקר הופך להיות ראשון במעלה. "אנחנו רוצים לקחת בנות עם אותה מסירות של שליחות, אהבת הארץ ומתן כוחות לעם ישראל, ולכוון אותן להשתלב במחקר והפיתוח החקלאי יחד עם גופים שונים שעושים זאת בגולן וחוקרים רבים שמגיעים לגולן והבנות תוכלנה להשתלב במחקר והפיתוח וגם להוביל"
להרשמה לאולפנא החדשה ברמת הגולן לחצו כאן
בשלוחה החדשה ישולבו הדברים, גם בעבודה בשטח עצמו וגם במעבדות "כי מחקר חקלאי דורש גם עבודה חקלאית", היא אומרת ומזכירה מספר דוגמאות של אפיקי מחקר חקלאי שאינם מתחילים ומסתיימים במעבדה אלא "כל דבר כזה מצריך לשתול ולגזום ולעבוד בשטח יחד עם איסוף הנתונים, מחקר מעקב ופיתוח, כך שיש כאן גם מימד של עמל חקלאי וקומה נוספת' שהיא החידוש של 'רגבים אופק', שיעסוק במחקר ופיתוח כעוזרות מחקר בשלבים הראשונים, ובי"א י"ב הובלת מחקרים עצמאיים עם קרדיטציה אקדמית לדברים ברמה גבוהה של פיתוח חקלאי".
על היעד ארוך הטווח שהאולפנה מציבה לנגד עצמה, אומרת קלינשפיז כי זהו המאפיין של כלל מוסדות רגבים הפרוסים ברחבי הארץ: "המאפיין הוא להתמסר למה שצריך, וכרגע מה שצריך בגולן, ולא רק בגולן, זה מוחות טובים מלאי אהבת הארץ שיעסקו במחקרים יישומיים שהחקלאי יוכל להשתמש בהם מחר בבוקר. הבנות שלנו עם המסירות, אהבל הארץ והערכיות יובילו את המחקר היישומי ובוודאי יסייעו לו".
וכמובן העבודה באולפנה תכלול השכמה מוקדמת בבוקר לעבודת החקלאות מאחר וכזה הוא יומו של חקלאי באשר הוא.
ומדוע דווקא בגולן? "בגולן יש כרגע פיתוח מאוד גדול דרך מכון שמיר למחקר, שרואה ערך גדול בשילוב תלמידות התיכון. יש כאן כר פורה לכך בשל האקלים שיש בו, מהאקלים הנמוך של עמק הירדן ועד האקלים של החרמון, כל האקלים של ישראל קיים כאן, כך שיש כאן הרבה מאוד חקלאות והמכון מאוד מבקש את המעורבות של הבנות שלנו שמוכרות כאן בתחום העבודה כמסייעות לחקלאים. יש כאן כר פורה לדבר ואני מאמינה שזה יפרוץ לכל רחבי הארץ".
להרשמה לאולפנא החדשה ברמת הגולן לחצו כאן
כאשר אנחנו שואלים אם ההסלמה באזור הצפון הופכת את אתגר גיוס הבנות למוסד החדש לקשה יותר, משיבה קלינשפיז ואומרת כי אכן "מדובר בימים לא פשוטים בכל הארץ. הגולן יחסית שקט לעומת אזורים אחרים. הימים האלה הראו לנו באופן מובהק שהאחיזה באדמה ובחקלאות היא חלק מהמלחמה, ואני מקווה ומאמינה שהנוער שלנו יסתער על הדבר הזה עם כל היבט השליחות שיש בו, בין בהיבט הידיים העובדות ובין אם בהיבט המחקר והפיתוח, כעת בנות ובהמשך גם בנים ולפרוץ קדימה כי החקלאות בישראל חייבת להישמר ולהתפתח כדי להישמר".
על הביקוש היא מספרת: "פרסמנו לראשונה רק לפני שלושה ימים, וכבר יש ביקוש למסלול המיוחד הזה שיכלול ערכי תורה, קודש ואהבת הארץ וגם עולם מקצועי מאוד עשיר וחדשני שאני מאוד מאמינה בו. ירוויחו בו הבנות, ירוויחו החקלאים ועם ישראל ירוויח".