שגרירת ישראל בלונדון, ציפי חוטובלי, אומרת בראיון מיוחד לערוץ 7 כי מאז תחילת המלחמה המאמצים שלה ממוקדים בשתי גזרות - הסברה ישראלית ומאמצים בלתי פוסקים להגברת הלחץ להשבת החטופים שבידי חמאס בעזה.
"השגרירות שלנו בלונדון עובדת מסביב לשעון. אני שגרירה דתייה, עשיתי שאלת רב אם אני צריכה להיות זמינה בשבתות' והתשובה הייתה כן. הדיסקית שקיבלתי מאמא של אלמוג, אחד החטופים, נמצאת איתי בכל רגע, כדי להזכיר את המשימה החשובה של סיוע לשחרור החטופים", מציינת חוטובלי.
היא מדגישה את שיתוף הפעולה בין בריטניה לישראל שרק התעצם מתחילת המלחמה בעזה. "אנשים בישראל לא יודעים שבריטניה היא מהמדינות שמסייעות לישראל הכי הרבה בנושא החטופים ובתחום המודיעין. שיתוף הפעולה הצבאי בין ישראל לבריטניה במערכה הנוכחית הוא מהמורחבים שידענו".
"שר ההגנה הבריטי, גרנט שאפס, הוא יהודי ואוהד של מדינת ישראל. הוא ביקר בקיבוץ בארי ובכל אזור עוטף עזה, הבין מה שקרה מהיום הראשון, וקיבל החלטות מאוד חשובות לסיוע של ישראל בשורה של תחומים. זה ניכר בהקמת הקואליציה האמריקאית-בריטית שנאבקת נגד החות'ים. יש כל הזמן העמקה של מערכת היחסים הביטחונית בין ישראל לבריטניה", מוסיפה השגרירה.
לשאלה מדוע לדעתה למרות התמיכה הממשלתית, ברחובות הבירה הבריטית מתקיימות הפגנות פרו-פלסטיניות רבות, עונה חוטובלי, "יש בבריטניה 60 מיליון אזרחים ו-4 מיליון מתוכם מוסלמים. יש רבים מתוכם שהם פרו-פלסטינים וקולניים וההתמודדות איתם היא חלק מהעבודה שלנו".
בשבוע שעבר היא נאלצה להתמודד עם משימת הסברה נוספת - התביעה נגד ישראל בבית הדין הבינלאומי לצדק בהאג. "עסקנו ימים שלמים בדבר אחד - שהבריטים ישמיעו את קולם באופן פומבי בנושא. שר החוץ דיוויד קמרון השמיע אמירה פומבית מצולמת נגד דרום אפריקה והדגיש כי מה שקורה בעזה אינו 'רצח עם'. גם דובר ראש הממשלה אמר דברים דומים. שניהם הביע תמיכה בזכות של ישראל להגנה עצמית. זו רוח הדברים שמנשבת מהממשלה הבריטית".
חוטובלי מגיבה גם לרשתות תקשורת שמעוותות את החדשות מישראל ומעבירות אותן לצופים והמאזינים תוך תמיכה בעמדת חמאס. "יש לנו מחלקת דוברות מאוד חרוצה שלא מוותרת ל-BBC על אף התבטאות שאין לה ביסוס. מאז פרוץ המלחמה היו כבר ארבע פעמים שהערוץ התנצל בפומבי על דברים לא נכונים. הידיעה האחרונה שהם הוציאו היתה ש'ישראל הוציאה להורג פלסטינים תמימים' - כשבעצם היה מדובר במחבלים. זו היתה הודעה שהתבססה על מידע של חמאס. אנחנו נאבקים נגד זה והדוברת שלנו לא רק דרשה שיסירו את הידיעה השקרית אלא שתהיה התנצלות פומבית".
"מלחמת ההסברה היא אחד הדברים המרכזיים. אין כלי תקשורת מרכזי שלא ראיין אותי וזה ייצר כותרות מאוד גדולות. אני עומדת מאחורי האמת של ישראל ולא מדברת בשפה דיפלומטית רגילה אלא באופן שמשקף את האמת הפנימית שלנו כמדינה יהודית. אנחנו צריכים להסביר לעולם על שינוי הפרדיגמה לאחר ה-7 באוקטובר, גם על העובדה שהרשות הפלסטינית אינה חלופה כשהם תומכים במעשי הטבח וממשיכים לשלם משכורות למחבלים ועל כך שאונר"א לא יכולה להמשיך להיות כתובת. הכל נאמר בקול רם כי אנחנו לא מתביישים מהאמת שלנו", אומרת השגרירה.
לדבריה, "אנחנו לא מורידים את נוסף החטופים והחטופות מסדר היום ובסוף החודש בפרלמנט הולך להיות אירוע מאוד גדול שבו נביא עדויות על כל המעשים של האלימות המינית של חמאס. תגיע משלחת מאוד גדולה מישראל וזה יהיה כמו שימוע בפרלמנט הבריטי שבו יישמעו העדויות הללו".
נקודת האור שלה בימים אלה היא האחדות בקהילה היהודית בבירת בריטניה. "יש אחדות מאוד גדולה ותמיכה חסרת תקדים בישראל. כל שבוע אנחנו מוציאים מפגן אחר של תמיכה דרך הקהילה היהודית והקהילה ישראלית - בעד ישראל ובקריאה לשחרור החטופים".
"בעקבות המצב הרבה יהודים מדברים על עלייה לארץ. יש כאן שיח מאוד ער בנושא הזה של לחזור הביתה. אנשים רוצים באמת להרגיש בבית ומדינת ישראל מרגישה להם כמו הבית שלהם", היא מוסיפה.
"הדבר הכי מרגש מבחינתי הוא שיש פה בבריטניה למעלה מ-200 משפחות של חיילים בודדים. כלומר, חיילים בודדים שהם יהודים בריטים ונלחמים בעזה. עשינו הדלקת נרות חנוכה עם ההורים, האחים, הסבים והסבתות שלהם אצלנו בבית השגרירה בלונדון. זה אומר הכל על החיבור בין הקהילות", מסכמת חוטובלי.