להב הרקוב, כתבת פוליטית בכירה ב-Jewish insider ועמיתה במכון משגב לביטחון לאומי ולאסטרטגיה ציונית, מסבירה בשיחה עם ערוץ 7 על החשש מפוליטיזציה של הספורט העולמי בידי גורמים פוליטיים מקומים ואזוריים, ועל ההשלכות השליליות של התופעה על הספורטאים הישראלים והיהודים בעולם.
"כבר הרבה שנים אני מסקרת מקרים שבהם מנסים למנוע מישראל להתחרות בתחרויות ספורט" מסבירה הרקוב על פועלה בתחום. "זה קרה בשחמט, בסקווש, ענפים שקצת פחות מסוקרים כאן בארץ. מה שקרה באחרונה זה שבאותו שבוע היו שלושה מקרים של התערבות פוליטית משמעותית בספורט כנגד ישראלים ויהודים ברחבי העולם".
הרקוב מתארת את המקרים ואומרת: "היה כמובן את סיפור הכדורגלנים הישראליים בטורקיה, ובנוסף הארגון הבינ"ל להוקי רוצים למנוע מישראל לשחק בתחרות העולמית וטוענים שזה נובע מכך שהם לא יוכלו להגן על השחקנים הישראלים ממפגינים. המקרה השלישי שקרה הוא בתחום הקריקט - בנבחרת הקריקט של דרום אפריקה מתחת לגיל 19, הקפטן הוא יהודי. הוא קיבל באחרונה פרס מהקהילה והוא התבטא באותה מסגרת נגד הטבח של השבעה באוקטובר. לאחר מכן הנבחרת החליטה להוריד אותו מתפקיד הקפטן".
"מה שאני אומרת זה שבעולם הספורט אסור שתהיה פוליטיזציה", קובעת הרקוב. "חייבים להגיד שבשום מצב ספורט ופוליטיקה לא צריכים להתערבב אחד עם השני. דוגמא אחת היא שב-2021 הייתה תחרות בינ"ל בסקווש במלזיה, בה לא רצו לתת לשחקנים הישראלים להיכנס בגלל שיקולי בטיחות. ארגון הסקווש הישראלי תבע את הארגון הבינ"ל לסקווש וגם את הארגון הפנימי של מלזיה, וחייבו את המלזים להכניס את הישראלים. המלזים לא הסכימו והתחרות בוטלה לגמרי. עכשיו זה לא מה שהישראלים רצו, אבל ההתעקשות הזו של בית המשפט לבוררות ספורט והארגון להכניס את ישראל, זה הדבר הנכון. ראוי לציין בהקשרים פוליטיים גם את הוצאתם של נבחרות רוסיה ממסגרות ספורטיביות לאחר תחילת מלחמת רוסיה-אוקראינה. אני כמובן נגד הפלישה, אבל צריך לומר באופן גורף שספורט זה ספורט, ופוליטיקה בו פסולה".
הרקוב התייחסה להשפעות הברורות של מדינת קטאר על הספורט העולמי, והפוליטיזציה שהיא מבצעת בתחומי ספורט רבים, וטענה: "אני אגיד ככה. זה נכון, ההשפעה הקטארית מאוד ברורה ואנחנו מאוד סובלים מזה. זה לא שהפוליטיקה לא קיימת בספורט, אבל צריכים להתעקש שהמוסדות של הספורט יהיו ניטרליים בעניינים פוליטיים. יש ב-NBA שחקן מאוד אנטישמי וזה גרוע בעיני, אבל לא צריך למנוע ממנו לטעמי לשחק בליגה הטובה בעולם. אפשר להחליט נגיד שלא תהיה גזענות בספורט, אבל לבחור עמדה בין מדינות לגבי מלחמות, או אפילו בתוך מדינה אם שחקו מדבר בעד ביבי או לפיד, לא צריך להיענש לגבי זה".
"אני חושבת שמשרד התרבות והספורט בישראל פועל בצורה נכונה בסוגיית הפוליטיזציה של הספורט", טוענת הרקוב. "רוב הפעילות מתרחשת בוועד האולימפי. משרד התרבות והספורט כן תומכים בהם, אבל הם לא בפרונט, וזה ממחיש את החשיבות לכך שהמוסדות עצמם לא יהיו פוליטיים".
לסיום תיארה הרקוב את מצבה של ישראל בערכאות השיפוט הספורטיביות בעולם, ואמרה: "בגילויי פוליטיזציה ואנטישמיות שנוגעים לישראל, אנחנו רואים שלוקחים את הדברים האלה לערכאות משפטיות שונות ושם בדרך כלל ישראל מקבלת משפט הוגן. אני חושבת שזו הדרך הנכונה. פחות מדגישים את הנושאים האלו בארץ ולא תמיד זה במרכז השיח, אבל כן חשוב להעלות את זה לסדר היום. זה טוב שאנשים יתקוממו ויזעקו על החלטות פוליטיות בספורט, לרבות כמובן החלטות אנטישמיות מובהקות".