אנשי מאהל המילואים, רס"ן במיל' גלעד אך וסרן במיל' עומר פציניאש, משוחחים באולפן ערוץ 7 על המחאה שלהם שצוברת תאוצה בציבור.

"שנינו שירתנו באותו גדוד בצפון 65 ימים, ובמהלך אותם 65 יום ישנם שיחות ומבינים שרוצים במערכה הזו לסיים בצורה אחרת", אומר גלעד. "זה התחיל עם מחדל עם מכה מאוד אנושה שחטפנו באזרחים, ובעצם הצבא התגלה כמי שלא יודע לתת את המענה שלשמו הוא קיים, והחלטנו לפעול למען המטרה הזו".

פציניאש מצטרפת לשיחה ומבקשת להפריד את המלחמה לשני חלקים עיקריים: "נראה לי שאפשר לחלק את זה מהפסקת האש ומהפסקת האש. כמובן שאנחנו שמחים על החטופים שחזרו הביתה ומחכים לשאר החטופים, אבל צה"ל התחיל במבצע שהיו בו הישגים שלא היו המון שנים, ולאט לאט הדבר הזה הלך ודעך, והנה אנחנו מוצאים את עצמנו אחרי שלושה חודשים, וההישגים לא מתקיימים. התחושה של חלקנו היא שאנשים מרגישים שיצאו בתחושת שליחות ורעל בעיניים, ובסופו של דבר התחושה היא שיש הגבלות שאינן הגבלות מבצעיות. לא יודעת אם שיקולים פוליטיים, אבל המלחמה הזו יכולה להתנהל כמו שהתחילה - בצורה הרבה יותר עצימה, לשמר יעדים שכבר הושגו, ויש דעיכה בדבר הזה".

לתמיכה במאבק המילואמניקים

"אני התגייסתי ב-2003, ובעשרים ואחת השנים האחרונות השתתפתי בכיבוש צפון הרצועה לפחות ארבע פעמים", מסביר אך. "מדינת ישראל בוחרת או בחרה עד עכשיו לא להכריע את חמאס. נכנסים, כובשים ומאבדים חיילים, כמו שעכשיו איבדנו רובנו חברים טובים. מדינת ישראל מגיעה להסכם, נסוגה אחורה ונותנת לחמאס להתעצם עוד ועוד. עכשיו נתקלנו ב-700 ק"מ של תת קרקע ולקיחה של שבויים זה דברים שנבנו מצוק איתן. זה קורה כי החלטנו שלא להכריע".

בהמשך הוא מתייחס ליעדים הראויים לשיטתו במלחמה ואומר: "מלחמה שנפתחה בחורבן כל כך גדול, יש לה לטעמנו פרשנות מאוד ברורה - גביית מחיר טריטוריאלי מהאויב הערבי החמאסי. צפון הרצועה כבר בשליטה ישראלית - לא להחזיר להם את זה. לתפוס את השטח מקו נחל עזה וצפונה. לוקחים את השטח ולא מחזירים. זה הפסד קולוסאלי לחמאס, ואנחנו מציעים עוד דבר. יש הרבה תושבים בלתי מעורבים - תפתחו מסדרון בטוח ותאפשרו להם לטוס. ככה אתה מסיים את המערכה בצורה ברורה, ואתה מאותת גם ללבנונים"

פציניאש נשאלה על עצם היציאה למאבק והסבירה: "אם לא היינו אופטימיים שאפשר לשנות, לא היינו כאן. אנחנו מבינים שהלחימה בחזית היא לא האחרונה, ועכשיו הגיע הזמן ללחום בשדה המדיני והפוליטי. אנחנו התארגנות שהיא בעיקר אנשי מילואים ואזרחים שזועקים את הזעקה הזו, ועובדה שאנחנו רק הולכים וגדלים. התחלנו במאהל בירושלים ויש עכשיו את העצרת בחמישי. אנשים מבינים שזה צו השעה ואם הדבר הזה לא ייגמר בהכרעה משמעותית אנחנו פשוט במסלול התאבדות. עד כדי כך".

"הרבה תושבי העוטף שחוו על בשרם את האכזריות והסאדיסטיות של חמאס מבינים שזה לא יכול להישאר כך", טוען אך. "גם אנשי הצפון שיושבים במלונות כבר שלושה חודשים, מבינים שצריך לדבר בכלים של הכרעה. אנחנו פונים לציבור ואנחנו רואים תמיכה מאוד גדולה בקמפיינים של מימון המונים וזו ההזדמנות שלנו לקרוא לאנשים להצטרף".

לסיום נשאל אך על הקשר של ההתארגנות שלו למפלגות פוליטיות, והבהיר: "אנחנו לא קשורים לא לליכוד ולא לציונות הדתית ולא לאף אחד. כל התמיכה שלנו מגיעה מהציבור, ואנחנו קוראים לאנשים מכל הקשת הפוליטית, שאם הם מאמינים במסרים שאנחנו מדברים עליהם - הכרעה וגביית מחיר טריטוריאלי מעזה, לבוא להצטרף. זה לא משנה אם אתה מצביע מרצ או בן גביר, המוכנות של אחד בשביל השני בעם הזה והמוטיבציה להגיע להכרעה חד משמעית במערכה הזו, אלו שני המסרים שאנחנו יוצאים איתם".

בעקבות התקרית הקשה ברצועת עזה וכן לאור תנאי מזג האוויר בירושלים, ארגון מאהל המילואמניקים החליט לדחות את קיום 'עצרת הניצחון' מול קריית הממשלה שתוכננה לחמישי הקרוב ולקיים אותה בעוד כשבועיים.

לתמיכה במאבק המילואמניקים

"אנחנו משתתפים בצער משפחות הנופלים ומאחלים החלמה מהירה לכל הפצועים", נמסר מהמארגנים, "מלחמת חרבות ברזל ממשיכה לגבות מאיתנו מחירים קשים וכואבים. מתוך כבוד לזכר הנופלים ולמשפחותיהם החלטנו לדחות את קיום העצרת. המחירים הכבדים שעם ישראל משלם במערכה זו רק מדגישים את החובה לשינוי תפיסה לסיום המלחמה רק בהכרעה ברורה וחד משמעית שתהדהד בכל רחבי המזרח התיכון".