שר המורשת עמיחי אליהו טוען בשיחה עם ערוץ 7 כי ההתיישבות בעזה צריכה להיות של כלל עם ישראל ומבקש להבהיר כי ריקודו עם בני משפחות החטופים היה מתוך תפילה ותקווה לשחרורם, והרצון להביא לניצחון במלחמה.
"אני חושב שצריך להגביר את האינטנסיביות של הכנסים האלה", אומר השר. "שיהיו שם גם אנשים משדרות, מאופקים ונתיבות. זה לא צריך להיות כנס של הציונות הדתית. הכנס הזה נותן כוח וכיוון להפוך את השיח הזה ללגיטימי. אין שום אלטרנטיבה אחרת לעזה. אם אנחנו רוצים לחזור ולהתיישב ביישובים שהם מסביב לעזה, אם לא תהיה שם התיישבות ציונית. כשאנחנו לא מוכנים לחזור לעקרונות היסוד שבן גוריון האמין בהם, אנחנו מפספסים את ההזדמנות לנצח את המטורפים האלה, שאין שום דרך לנצח אותם, חוץ מלפגוע בהם בנקודה היחידה שמפריעה להם".
השר אליהו ממשיך וטוען כי: "גם הרצל רצה להקים את מדינת ישראל אמרו לו רבים שהוא חי בסרט. יש הרבה אתגרים, אבל אנחנו חייבים להרים קומה ולייצר תקווה, והתקווה היא בזה שהחטופים יחזרו ושאנחנו יכולים לעמוד מול הרשע הזה. אחרת מה האלטרנטיבה? שנהיה כל היום עצובים חסרי תקווה חיים עם תחושה שחמאס ניצח אותנו? לתת הכל בלי כלום? אני עומד מול אנשים מהצד השני ושואל מה הם רוצים. לתת להם שוב להשתקם ולעמוד על הרגליים, ולחזור לטבח כזה עוד כמה שנים?".
בהמשך הראיון נשאל השר אליהו איך הוא מתייחס ללוחמים שכעת בעזה, אך לא סוברים כמוהו בענין ההתיישבות, ואמר: "זו יכולה להיות בעיה, גם אני לחמתי תחת אולמרט בלבנון השנייה, ועדיין לחמתי גם כשלדעתי הדעות ההזויות של אותו אדם שבעיני מתועב לא היו שייכות, אבל הבנתי שכרגע אנחנו נלחמים על מדינת ישראל, ומותר לחלוק. אני אומר כאן מפורש - החזרה לגוש קטיף לא יכולה להיות מגזרית. אנחנו צריכים לשכנע. זו לא אמירה של הציבור הדתי לאומי אלא צריכה לצאת מכל שכבות הציבור. צריך לקחת גם את השמאל איתנו. כן, זו הרמת דגל והקריאה מי לה' אליי ומי לציונות אליי, זו הרמת הדגל. ואני רוצה שכמה שיותר אנשים יצטרפו אליי. זו קריאה הרבה יותר לגיטימית מכל הקריאות שמנסות להחליש אותנו. יש בקריאה הזו את כל המרכיבים שיכולים להביא לנו את הניצחון".
השר התייחס לביקורת שהוטחה בו ובחבריו על התיעדו בו נראו רוקדים במהלך הכנס, ואמר: "תפקידנו הוא לייצר תקווה, וכיוון שהריקודים האלה שרקדו שם עם ההורים של החטופים, ורקדו 'ופדויי ה' ישובון' שאנחנו רוצים לראות את החטופים חוזרים הביתה, וזה לא סותר את הכאב. מה לא לגיטימי באמונה? תחשבו על הניצחון. מנצחים עם שלושה מרכיבים -המרכיב הראשון זה אמונה, המרכיב השני הוא הצבאי והמרכיב השלישי הוא התודעה. שלושת המרכיבים האלה הם אלה שאפיינו את הכנס, והם אלה שיצרו גם את הכאב, גם את הבכי, גם את התסכול וגם את התקווה, ואני חושב שזו הדרך לנצח".
לסיום נשאל השר על דעתו לאור הפרסום אודות החמרת תנאי הפתיחה באש ברצועה, וביקש להבהיר: "אני חושב שזו הוראה חמורה מאוד, אני מודאג מאוד. אנחנו נמצאים בממשלה כדי לדאוג ולתקן את הדברים האלה. זה לא יכול להיות שהרוח של אוסלו עדיין נמצאת פה. היא לא יכולה לנהל אותנו. אנחנו לא יכולים לפעול לפי התפיסות שהביאו עלינו את החורבן הזה. זה לא מוסרי, זה נראה מוסרי כלפי חוץ, אבל זו אכזריות כלפי לוחמי צה"ל והתושבים העזתיים. אם אנחנו רוצים להיות מוסריים, אנחנו חייבים לשבור את הרוע הזה, וזה אומר לשמור על הגבולות ולשמור על ביטחון הילדים שלנו, כי אחרת נמצא את עצמנו באותו אסון או בממדים יותר גדולים, די לרפיסות הזו ולמוסריות המזויפת הזו. העם לא רוצה בה, החיילים לא רוצים בה, לא מימין ולא משמאל".