לא צריך לריב עם התלמידים של רגבים כדי שיצאו סוף סוף מהמיטה בשבע. כי מחמש הם כבר על הרגליים ומתכוננים לחלק הראשון של השגרה שלהם – חמש שעות עבודה חקלאית מאומצת.
אחרי שיחזרו מהשדות הם יחלו בלימודי הבגרות ולאחר מכן בלימודי בית המדרש. שלושה חלקים של חזון משותף אחד – לחיות חיי עמל ותורה בארץ ישראל.
קרוב לאדמה, קרוב לשמים
בחבל בנימין יש לעבודה החקלאית שליחות נוספת, להוות חלק מהרצף ההתישבותי וערובה לשלומם וצמיחתם של הישובים.
הרב יצחק קליין, ראש הישיבה, בן ארבעים המתגורר בעלי מספר על קשר מיוחד שנוצר בישיבה עם מטע הזיתים שהותיר אחריו נועם רז ז"ל שנהרג בג'נין. "החלטנו מיד לאמץ את המטע הזה, והוא חלק משגרת ההתנדבות של התלמידים".
צביקי סטרוק, חקלאי מאש קודש, היטיב לנסח את מערכת היחסים המיוחדת נוצרה בין הישיבה והתלמידים לחקלאים: "אני נטעתי את הכרם מתוך הסתמכות עליכם, אני יודע שאני יכול לבנות עליכם. לא הייתי חושב לעבד את השטחים שלי בלעדיכם ואני מגיע ליותר ממה שדמינתי".
נושמים חקלאות מצמיחים ערכים
החיבור המיוחד שבין תורה ועבודה בישיבה יוצר אדוות מיוחדות. השליטה של התלמידים בהלכות הקשורות לעבודת השדה או ההבנה של המקורות לאור הניסיון החקלאי שלהם יוצרת חווית לימוד חדשה, אחרת, מחוברת לקרקע.
"למדנו עם התלמידים את 'גדול הנהנה מיגיע כפיו יותר מירא שמים' (גמרא ממסכת ברכות) להבין איך היהדות רואה את ערך העמל", מספר הרב קליין ומבטא את שאיפת העל של הישיבה, הענקת עצמאות ואמון בתלמידים שיובילו לבניית האישיות שלהם.
השלב הבא בחזון של רגבים בנימין הוא ליצור שילובים טכנולוגיים מחקריים בעולמות החקלאות. לשם כך החלה הישיבה שיתופי פעולה של חקלאות ניסויית ואף פרויקט יחודי בו קבוצה של תלמידים מעבדת מטע חרובים בשיתוף פעולה עם משרד הבריאות עבור ניסוי פורץ דרך בתחום התרופות.
לפרטים נוספים והרשמה לישיבה - לחצו כאן>>>