בניין אונר"א בעזה
בניין אונר"א בעזהצילום: עבד רחים קאטיב, פלאש 90

הצעת חוק חדשה שיזם במקור השר ניר ברקת מנסה לספק מענה לצורך הישראלי להיפרע מאונר"א על שנים של הסתה קשה ושיתוף פעולה עם הטרור, גם בתוך שטחי ישראל ואף בבירתה, כך מדווח העיתון "ישראל היום".

את ההצעה ניסה ברקת להעביר בכנסת הקודמת ובאמצעות שיתוף פעולה עם כמה חברי כנסת שהניחו שוב את הצעת החוק - תדון בו הכנסת בהליך מזורז לקראת אישורו בקריאה טרומית.

על פי החוק, "אונר"א לא תפעיל כל נציגות, לא תספק כל שירות ולא תקיים כל פעילות, בין במישרין ובין בעקיפין, בשטחה הריבוני של מדינת ישראל".

לדברי ברקת, "זה בלתי נתפס שבזמן שהעולם מחרים את אונר"א מדינת ישראל מאפשרת להם לפעול בירושלים בירתנו. הצעת החוק שהגשתי כבר בכנסת הקודמת, והוגשה שוב כעת יחד עם חבריי, שמה סוף לאבסורד של פעילות אונר"א בירושלים. זה לא אונר"א - זה אונרע. ארגון שהשתתף בטבח שבעה באוקטובר לא יכול להתקיים במדינת ישראל, ובטח שלא בירושלים בירתנו".

במקביל נמשכים המאמצים המדיניים נגד ארגון האו"ם לפליטים פלסטינים. משלחת מתאם פעולות הממשלה בשטחים בראשות האלוף רסאן עליאן, קיימה מספר פגישות בימים האחרונים מול בכירים בממשל ובצבא האמריקני, כדי להעביר את המסר שאונר"א מהווה בעייה בעזה ובכלל - ולא פותר בעיות.

בכאן רשת ב' דווח כי הנסיעה נערכה במטרה לכך שארצות הברית, יחד עם מדינות נוספות, ירתמו להגביר את הלחץ על הארגון, ולדחוף לפרקו או להחליפו.

על פי הדיווח, בתדרוך שנערך בקונגרס האמריקני בוושינגטון מול גורמים במשלחת הישראלית, עלה הצורך במציאת ארגונים בין-לאומיים אחרים שיבצעו את השירות שנותנת אונר"א לפליטים פלסטינים.

העיתון 'וול סטריט ג'ורנל' פרסם השבוע כי בדו"ח מודיעין שישראל הגישה לארצות הברית, נמצאו ראיות לכך שעשירית מעובדי אונר"א מקושרים לחמאס או לארגונים טרור אחרים, ולמחציתם יש קרובי משפחה הקשורים אליהם. בנוסף, נמצאו חומרים מפלילים שהוכיחו מעל לכל ספק כי לפחות 12 עובדי אונר"א לקחו חלק במתקפת הטרור הרצחנית של חמאס בעוטף עזה.

ארצות הברית, קנדה, אוסטרליה, פינלנד, איטליה ובריטניה הודיעו על עצירת המימון לאונר"א אחרי פרסום המסמך.