אליעזר אוירבך יושב ראש ועד מתיישבי גוש קטיף נזכר בימים היפים של גוש קטיף ומספר על ילדי גוש קטיף שנלחמים היום ברצועת עזה.
בריאיון לערוץ 7 אומר אוירבך כי את שבוע גוש קטיף שבדרך כלל מתחיל אחרי החגים הוחלט לדחות בשל המלחמה והטבח. "הייתה דילמה מה לעשות, הייתה התלבטות מאוד קשה, למי יש קשב לשמוע על גוש קטיף, מה בכלל קשור גוש קטיף - למרות שיש קשר מאוד ברור".
עוד אומר כי סביב המצב כיום, הוחלט לציין את השבוע סביב נושא העוטף, "עוטף גוש קטיף", כלשונו.
"כל אחד שיש לו קצת הבנה מבין שיש פה קשר בל ינתק. אנחנו שמרנו בעצם על יישובי העוטף של היום. היום אנחנו לא מחדדים את הפערים הפוליטיים חס וחלילה, אנחנו עכשיו עוסקים בעוטף ישראל. הכל מתחבר ביחד, גם השורשים היהודיים בעזה, כל שנה בראש חודש היינו נוסעים, לבית הכנסת העתיק בעזה, כשיכולנו לנסוע, לפני פרוץ השלום, באוסלו. כשהשורשים מתחילים משם ואחרי גוש קטיף, יישובי העוטף".
"נכון שאנחנו לא נמצאים עכשיו בגוש קטיף, אבל יישובי העוטף עושים את זה בצורה מאוד מכובדת, לצערנו קרה מה שקרה - כולנו שרשרת בעשייה חלוצית של עם ישראל לדורותיו", הוסיף.
אוירבך נזכר כי "הרב חנן פורת אמר לנו בזמנו, 19 שנה, 'אנחנו חיכינו לגוש עציון, אתם תחזרו אחרי 19 שנה'".
"לפני שנה בעצרת יום השנה בכיסופים שעשינו בקיץ, זה היה הנושא המרכזי, אחרי חומש, שתיקנו את חוק ההתנתקות, הנושא היה שנה הבאה (כפי שאמר הרב חנן פורת)".
על המלחמה באיזור יישובי הגוש אמר "אנחנו מוצפים בתמונות ואני רואה אצל המשפחה שלי, הילדים, הנכדים זה ממלא את כולנו".
"התמונות שמגיעות משם עם הדגלים הכתומים, הילדים שהיו בכתה ח', בכתה ט', בני 14, 15 נמצאים על אדמת גוש קטיף. מנווה דקלים, אני גרתי בנווה דקלים, מגדיד - בית הכנסת. זה לא יאומן שזה קורה כל כך מהר והלוואי שנצליח גם לחזור לשם, להישאר שם".
על המסר שעובר כיום אומר כי "אני חושב שעיקר המסרים שאנחנו מעבירים על החיים שהיו בגוש קטיף. חיים מלאים, תוססים, חיי תורה, חיי חקלאות, העקירה זה החלק הכואב, אבל זה החלק של הסוף".
"גם במרכז קטיף דרך אגב, כל המיצג במרכז קטיף, בסוף מגיעים לעקירה. כל חיי התורה חיי החקלאות, השילוב ביניהם, זה היה היופי בגוש קטיף".