שרת המשפטים לשעבר איילת שקד תוקפת בשיחה עם ערוץ 7 את הממשלה שלא מצליחה לטענתה לתרגם את ההישגים המבצעיים בצפון הרצועה לקביעת עובדות מדיניות בשטח.

"אנחנו רחוקים ממיטוט החמאס. ההישגים האדירים של צה"ל והניצחונות שלו לא מיושמים להישגים מדיניים על החמאס. צה"ל מנקה אזורים בצפון הרצועה, יוצא משם, וחמאס תופס את השלטון שוב", טוענת שקד.

היא מוסיפה, "אנחנו מכניסים סיוע בכמויות אדירות לכל רחבי הרצועה וחמאס מחלק את הסיוע הזה. בעצם אנחנו מחזקים את החמאס, במקום שיעבירו את הסיוע לאזורים מוגדרים ושצה"ל יחלק אותו".

לדבריה, "הממשלה הזו צריכה להבין שאם לא עושים שום דבר, אז חמאס תופס את השלטון בחזרה, כי אין וואקום", מסבירה שקד. "אז יש שתי אפשרויות, או שאנחנו נשלוט שם לתקופת ביניים או שתקום קואליציה בין לאומית של סעודיה, איחוד האמירויות או מצרים והם ייקחו שם את השלטון. כרגע מה שקורה זה שחמאס לוקח שם את השלטון. עשינו עבודה מדהימה בצפון הרצועה ואנחנו מגישים את צפון הרצועה על מגש של כסף לחמאס בגלל הוואקום. זה בלתי מתקבל על הדעת".

על הדרישות המופרכות שהציג חמאס לישראל אומרת שקד כי "הדרישות של חמאס לא באמת רלוונטיות. צריך לעשות מו"מ כי אין ברירה ולנסות להגיע לעסקה סבירה".

שקד מסבירה מדוע ישראל צריכה להתנגד ללחץ האמריקני שכל הסדר לגבי סיום המלחמה יכלול הקמת מדינה פלסטינית. "מדינה פלסטינית בעיניי תמיד היתה דבר מסוכן שאסור שיקרה, ובוודאי לאחר השבעה באוקטובר. כשמישהו מתחיל לדבר על זה אני אומרת לו את הדבר הבא - כשהליכוד ביצע את ההתנתקות הוא הקים מדינה פלסטינית. זו האמת. בעזה הייתה מדינה פלסטינית, היה להם צבא, היו להם מערכות אזרחיות, זו הייתה מדינה. אנחנו קיבלנו את מתקפת הטרור הכי רצחנית מאז השואה. הושפלנו ברמה הלאומית ואני לא חושבת שיש אנשים עם תבונה שיכולים לעלות על דעתם לתת להם עוד פעם מדינה, כי כבר פעם אחת נתנו. ובטח לא ביהודה ושומרון כשירושלים וכפר סבא וראש העין יהפכו להיות עוטף יו"ש. את זה צריך להסביר לעולם ואני כבר 15 שנה מסבירה את זה לעולם. אני חושבת שעכשיו יהיה יותר קל להסביר את זה לעולם, אחרי מה שקרה".

היא מתייחסת גם לחזית הצפונית. "זו פשיטת רגל של הממשלה הזו, שגם בדרום יש חבל ארץ נטוש היום וגם בצפון. לא היינו צריכים להגיע למצב הזה. באתוס הציוני עד היום אף פעם לא ננטשו חבלי ארץ. הגעתי למטולה, יושב שם ראש המועצה לבדו עם כיתת כוננות ואומר לי שמאז קום המדינה לא פינו את מטולה. חייבים למצוא פתרון טוב שהתושבים יוכלו לחזור וכמה שיותר מהר. צריך להגיע להסכם ולאכוף אותו. צה"ל צריך לוודא שכוחות רדואן וחיזבאללה לא עומדים על הגבול. אם עושים הסכם והם מפירים את ההסכם אז צריך לתקוף בלבנון בלי לפחד. במשך הרבה שנים לא תקפנו וזו הייתה טעות. צריך לעשות מה שאפשר כדי שחבל הארץ הזה יחזור להתקיים".

שקד מציינת כי המלחמה יצרה הזדמנות יוצאת דופן לטפל באונר"א. "יש לנו הזדמנות חד פעמית שלא הייתה בעבר ולא תהיה בעתיד לסגור את הארגון המושחת הזה. צריך שהציבור יבין - אין עוד קבוצה בעולם שיש לה ארגון של האו"ם שמטפל רק בה. יש את נציבות האו"ם לפליטים, היא מטפלת בפליטים בכל העולם, היא אמורה לגרום לפליטים להשתקע ולהסתדר ואונר"א עושה בדיוק הפוך. היא מנציחה את מעמד הפליטות. ברמה המהותית ראינו שהארגון הזה גם תומך טרור כי אונר"א מורכב ב-99% מהעובדים שלו בעזה מעזתיים פלסטינים ורוב האוכלוסייה בעזה תומכת חמאס, כלומר אונר"א זה ארגון שתומך בחמאס".

"זה לא שסוגרים אותו ביום אחד", היא מבהירה. "ממשלת ישראל מפספסת פה הזדמנות היסטורית. היא צריכה לפנות למדינות התורמות ולהגיד 'אתם מפסיקים את התרומות לארגון הזה'. ארה"ב צריכה להטיל סנקציות על עובדי הארגון, לא להטיל סנקציות על מתיישבים, וככה יהיה אפשר לסגור את הארגון הזה. כרגע ממשלת ישראל לא עושה את זה. היא לא פונה למדינות התורמות והיא לא מבקשת מארה"ב להטיל סנקציות, וזה פספוס הזדמנות נוראי".

שקד נשאלה לדעתה לגבי הצורך בהקדמת הבחירות וענתה, ""כל הפוליטיקאים עושים פוליטיקה בזמן המלחמה. כל אחד עושה את הקמפיין שלו, גם בקואליציה וגם באופוזיציה. זה נכון שלא צריך לצאת לבחירות בזמן מלחמה. הדבר הנכון למדינת ישראל זה לקבוע מועד מוסכם לבחירות לאחר המלחמה. זה הדבר הנכון, שיהיה מועד מוסכם. זה ימנע כאן מלחמות אחים מיותרות שראינו את ההשלכות שלהן לפני השבעה באוקטובר".

כמי שייצגה בכנסת אזרחים רבים מההתיישבות שקד לא אהבה לגלות על התרגיל שביצע פיקוד מרכז בו נעשתה הדמייה של חטיפת ערבי בידי יהודים. "זה ביזיון ואני שמחה שהרמטכ"ל התנצל על זה. התקשרה אליי לפני יומיים חברה מעלי והיא אומרת לי 'איך הם עושים דבר כזה, איזה מן השפלה זו עבורנו'? אז עם כל הכבוד מדובר בתרחיש די בידיוני, קיקיוני, שבסיכוי קטן עד זעום שאי פעם יקרה. הם צריכים להתאמן על היפוך הקנים, מה יקרה אם חס וחלילה הרשות הפלסטינית תפנה את הנשק שלה נגד המתיישבים ומה יקרה עם חמאס ביו"ש. לצבא יש הרבה דאגות אחרות ולא לדמות תרחישים כאלה שבסופו של דבר מוציאים את דיבתם של המתיישבים שהם אנשים שומרי חוק וטובים שתורמים למדינת ישראל".

את הסנקציות שהטילה ארה"ב על ארבעה מתיישבים היא מגדירה "כישלון מדינית של הממשלה".

"צריכים להסביר לאמריקאים שמי שצריך להטיל עליהם סנקציות זה עובדי אונר"א ולא מתיישבים ביו"שׁ. צריך לדעת גם מהצד השני שההנהגה הפוליטית שמייצגת היום את ההתיישבות לא צריכה לתקוע לביידן אצבעות מיותרות בעיניים. ביידן בסוף הוא גם אדם פוליטי. צריך לדעת להתייחס אליו בכבוד ולהבין גם את האילוצים שלו. שרים שנמצאים כרגע בקמפיין בחירות תוקעים ידיים בעיניים של נשיא ארה"ב בשביל לגרוף רווח פוליטי ובסוף יוצרים נזק", היא מסכמת.