בעידן הנוכחי נראה שהיכולת להאמין לסרטונים או לכל תקשורת דיגיטלית הופכת לקשה בהרבה. בהונאה מתוחכמת, עובד בחברה בינלאומית גילה כי הוראות העברת הכספים שקיבל מהמנהל שלו בשיחת זום, היו למעשה הוראות ממתחזים שהצליחו לגנוב מהחברה 25 מיליון דולר.
לפי משטרת הונג קונג, העובד קיבל הזמנה לשיחת זום יחד עם מנהל הכספים ועוד עובדים בחברה, על מנת לבצע העברת כספים סודית. על אף החשדות של העובד, כאשר הוא נכנס לזום הוא ראה שם מלבד המנהל גם עוד עובדים אחרים מהחברה שהתנהגו באופן טבעי וגרמו לו להסיר את החששות שלו מהבקשה המוזרה.
בעקבות ההוראות שקיבל ממנהל הכספים, העביר העובד סכום של 200 מיליון דולר הונג קונג- כ 25 מיליון דולר אמריקאי. רק לאחר ביצוע ההוראה, גילה העובד כי כל המשתתפים בשיחה היו למעשה מתחזים שהחליפו את הפרצוף והקול שלהם בשיחת הזום בעזרת דיפ-פייק.
דיפ-פייק היא טכנולוגיה שמשתמשת בבינה מלאכותית על מנת ליצור סרטונים או הקלטות מזויפות. בעזרת למידה של שפת הגוף או אופן הדיבור של אדם אחר, לרוב בעזרת סרטון או הקלטה קצרים או אפילו תמונה, ניתן לייצר סרטון בו הפנים והקול של אדם מולבשים על גבי המצולם, כך שכך שייראה כאילו האדם אמר או עשה משהו שמעולם לא קרה בפועל. הטכנולוגיה יכולה לחקות הבעות פנים ותנועות גוף בצורה מדויקת עד שלעיתים קשה מאוד להבחין בין המזויף למציאותי.
על אף שהתופעה פחות רווחת בעברית, הטכנולוגיה היום מאפשרת לחקות קול של אדם בעזרת שימוש בהקלטה קצרה שלו בלבד. בשימוש לרעה, ניתן להתחזות לאחרים בשיחות טלפון או אף בשיחות זום בעזרת החלפת הפנים והקול של המדבר באופן סימולטני תוך כדי השיחה כך שייתכן ובעתיד הקרוב כבר ניאלץ להשתמש בסימנים מזהים אחרים על מנת לוודא מול מי אנחנו באמת מדברים בשיחות וידאו.
רוצים עוד? כתבות חדשות כל יום בצעירים בערוץ 7- המקום בשבילכם!