במוזיאון ידידי ישראל בירושלים נפתחה בסוף השבוע תערוכה חדשה בשיתוף עמותת שלוה - תערוכת התקווה.
ב'תערוכת התקוה" כ-20 ציורים שצוירו במסגרת פרויקט משמעותי ומבורך שנולד מתוך שיתוף פעולה בין אמנים צעירים, חברי עמותת שלוה, לילדי מפונים מן העוטף.
אלה חברו לאלה, בסדנאות של תרפיה באמנות ויצרו יחד יצירות המפיחות בכולם תקווה. היצירה מעניקה לאמנים הצעירים, המתמודדים עם נכות, אפשרות להביע את רגשותיהם ולשרטט בעזרת שפה של צבע וצורה את חוויותיהם מאז ה-7 באוקטובר.מטרת התערוכה היא להפיץ מסר של אחדות, לפיו - אנחנו אולי שונים זה מזה מבחינות רבות, אבל בסופו של דבר, מה שמחבר בין כולנו הם הכמיהה לתקווה והציפייה לימים טובים יותר.
בתערוכה, ניתן לצפות באוסף של יצירות, שנוצרו מתוך מפגש בין חברי שלוה הוותיקים לחברים חדשים מהדרום, מפוני המלחמה. בעזרת האמנות, מתמודדים היוצרים עם מציאות חיים של מלחמה, המביאה איתה חששות רבים, דאגות (למשפחה וליקרים לך), לצד הפגיעה בשגרת היומיום, אולם גם (ודווקא) בעתות כאלה, נמצא גם אופטימיות ותקווה לטוב, הלא אלה העוגנים המחזיקים כל אחד ואחד.
אביטל שטרנברג אוצרת התערוכה מספרת לערוץ 7: "בעזרת התרפיה באמנות הצליחו היוצרים להביע את רגשותיהם ומחשבותיהם על המלחמה. אין ספק שדרכי ההתמודדות במצבי משבר הן אישיות, אך דרך היצירות והאמנות ניתן ללמוד כי הן גם אוניברסליות, וכי כל צופה בתערוכה יכול לפגוש את עצמו דרך היצירה והסיפור שמאחוריה".
ומוסיף דניאל וואיצ'ק מנכ"ל מוזיאון ידידי ישראל: "מוזיאון ידידי ישראל חרט על דגלו לפעול בתחומי חברה וקהילה כפי שהיא עושה מתחילת המלחמה במספר רב של תחומים, והתערוכה היא עוד נדבך בפעילות שלנו".
נציין שפרויקט אמני שלוה מטעם עמותת שלוה, הינו מרחב ליצירה בו אמנים עם מוגבלויות, בני נוער ומבוגרים, נפגשים ויוצרים בכישרון, יצירתיות ואהבה ליצירה. מטרות הפרויקט לאפשר ליוצרים להתפתח מקצועית ולגבש את זהות האמן שבהם. ההנחה היא כי אמנות פתוחה לכל, וכי חדוות היצירה – והיופי שבה – הן פרי ידו של כל אמן, עם או ללא מוגבלות.
משתתפים בתערוכה: יונתן ביטון, מאיה בן דוד, עילאי בן נדב, שורי גולדשטוק, יוסף חיים הילריו, שי וקנין, יחיאל חיימי, איתן כהן, רעות פונדס. הכניסה לתערוכה ללא תשלום.