
טופז דויטש רם, מנהל פיתוח עסקי בנובו מילניום, מומחה בבינה מלאכותית ובעל ערוץ הטלגרם Topaz R, מסביר בשיחה עם ערוץ 7 על המהפכה שהגיעה בעקבות חדירת הבינה המלאכותית לחיינו, ואיך ניתן לתעל את הטכנולוגיה החדשה לפוליטיקה, לחינוך ואף לקדם את הערכים הימניים והיהודיים בישראל.
תחילה מספר רם כיצד הגיע לעסוק בבינה מלאכותית. "אני בן 30, שירתתי בדובר צה"ל ומשם חייתי את עולם השיווק. אם זה פרסום לנדל"ן, אם זה להיות כתב כלכלה כסטודנט, התמחות בכנסת בדוברות, ובשנתיים האחרונות אני עובד בנובו-מילניום ועוסק בבינה מלאכותית, משהו שהתחיל כתחביב והפך מהר מאוד למקצועי".
רם עובר למה שהוא גילה על הרשתות החברתיות והחיבור לקהל היעד. "מה הופך רשת חברתית לאחת כזו? העובדה שאין עורך לתוכן שמועלה. במובן הזה אני מאמין שפייסבוק יוצאת מהכובע של רשת חברתית, והופכת להיות מדיה לכל דבר, כי היא מגבילה את התפוצה ומצמצמת חשיפה. בטלגרם לדוגמה אתה רואה שאין את זה. למי שיש עמוד אתה רואה בצורה מדוייקת והרבה יותר רחבה את החשיפה ואת הפרסום שאתה עושה, ולכן אני עובד יותר איתם מאשר עם פייסבוק".
"הרי מה אתה צריך כדי שיהיה לך כלי תקשורת?", שואל רם. "קודם כל אתה חייב שתהיה לך הפקה. אם אתה נכנס לאולפן טלוויזיה סטנדרטי אתה רואה קרוב לעשרים אנשים, שכל התפקיד שלהם זה להפיק את אותו אולפן. אז הבינה המלאכותית בתחום הזה תוזיל מאוד בעשרות ואפילו במאות אחוזים את עלויות ההפקה. בעיניי מה שמכריע בפוליטיקה זה לא רק האולפן, אלא כל מה שמסביב לה שמשפיע על דעת הקהל, כמו סרטים וסדרות ותרבות בכלל. הבעיה היא שאף פעם לא היתה לך הפקה ימנית איכותית בארץ. אני טוען שבהשפעה של הבינה המלאכותית על הפוליטיקה שלנו זה יאזן מאוד את מי שיש לו כסף ומי שאין לו כסף, כך שגם אנשים עם תקציב פרסום ושיווק מצומצם יוכלו להביע את המסר שלהם באופן שיגיע לקהלים רחבים".

"הדבר השני שהבינה המלאכותית יכולה לעשות הוא פילוח נתונים. המטרה של כל איש שיווק זה קודם כל לדעת 'לטרגט' אוכלוסיות יעד. הבינה המלאכותית יכולה לאפשר להרבה יותר אנשים פרטיים ובצורה יחסית פשוטה לנתח נתונים ולעבוד איתם. עוד דבר שיהיה לה השפעה עליו - זה עניין הפייק ניוז. היכולת של הבינה המלאכותית להיכנס לכל כלי התקשורת בשניות ולדעת מי אמר מה ואולי הוא משקר לנו, היא יכולת משמעותית מאוד. שימוש בטכנולוגיה במובן הזה יכול לחשוף את השקרים והמניפולציות שעושים עלינו".
"הבינה המלאכותית היא קצת כמו מר-גמיש", אומר רם ומתייחס ליכולות הרבות שאפשר לשאוב משימוש בטכנולוגיה. "מה שאני אוהב לעשות עם אנשים זה להראות להם שאם הם ידעו להשתמש בצ'אט-ג'יפיטי או בארד של גוגל או פלטפורמות בינה מלאכותית אחרות, הם יגיעו לתוצאות טובות מאוד, הודות לאותה גמישות של המערכת. בשביל שתהיה הנגשה טובה ומתאימה, צריך לראות שמקבל השירות יוכל לתפור לעצמו את 'החליפה' המתאימה לו. הפלטפורמות היום יודעות לדייק נתונים בצורה די מדהימה וזה פקטור משמעותי".
הוא נשאל האם הבינה המלאכותית לא לוקה לפעמים בחסר, ונראה כי לעתים התשובות או התמונות שהיא מפיקה הם על גבול המגוחכים ולא מדוייקים. "צריך לומר, הבינה המלאכותית לא בשלב שהיא יכולה להחליף מישהו באופן מושלם. היא יכולה להשלים את העבודה של אותו אדם ב-60% נניח, וכשאנחנו מסתכלים בהסתכלות רחבה וארגונית מדובר בחיסכון עצום של כסף עבור החברה או האדם. אני חושב שהמהפכה הכי גדולה של הבינה המלאכותית תהיה בתחום ההוראה. תחשוב כמה מורים מבזבזים זמן על בדיקת מבחנים. בינה מלאכותית תוכל בזמן מאוד קצר לייעל את התהליך ולשפר את המורים. זה לא משנה אם אתה טכנופוב, אם אתה יודע איך לחפש דברים בגוגל, אתה תוכל להתשמש בבינה המלאכותית בצורה טובה שתשפר מאוד את יכולות ההוראה ואת הזמן של המורה".
בהמשך השיחה פונה רם לתרומה שלשיטתו יכולה הבינה המלאכותית להעניק לימין בישראל: "הימין תמיד היה עני. בוא לא נייפה את זה. יש לך צד אחד שקונה את השלטים של איילון, והצד השני שיש לו אולי שלט קטן בכביש צדדי. אני כן חושב שגם לטווח הארוך יהיה לשמאל יתרון, אבל איפה היתרון יתבטל? בכל מה שקשור להפקת תכנים, שזה תהליך יקר מאוד. תחשוב שבהפקת תוכן סטנדרטית, שבה שמים 10,000 שקל בחודש על פרסום זה תהליך יקר מאוד שהרבה אנשים ייעצרו בו ולא יוכלו להתקדם בקמפיין זה או אחר עקב העלויות האסטרונומיות. בעזרת הבינה המלאכותית אפשר לרדת לאלפיים שקל בחודש. כשלוקחים עמותה של אנשים ובמקום מעצב גרפי שיעלה להם מאות שקלים לתמונה, זה יהיה בחינם, או לדוגמה היכולת לבנות לוגו בעזרת בינה מלאכותית חינם לגמרי, זה כבר חיסכון שיכול להגיע לאלפי שקלים. אני לא אומר שיפסיקו לשלם על פרסום ושיווק, אבל במקום לקחת עכשיו איש יח"צ בעשרות אלפי שקלים בחודש, עמותה או חברה תוכל לקחת בן אדם בגיל 22, 23, שייתן להם את אותה מעטפת בהרבה פחות כסף. כמו שפעם לקחו אנשים צעירים כדי שיהיו מומחי רשתות חברתיות, אנשים צעירים היום מסוגלים לתת לעמותות וארגונים את אותו המענה בתחום הבינה המלאכותית".
רם מתאר את המהפכה של הבינה המלאכותית, שבזמן קצר מאוד זינקה מיכולות צנועות יחסית להישגים לא מבוטלים בכלל: "עד לפני שנה וחצי הבינה המלאכותית ידעה לעשות טקסטים, ואז היא ידעה גם לעשות תמונות, אבל באיכות לא כל-כך טובה. היום התמונות באיכות כל-כך טובה שכבר לא צריך דוגמנים ודוגמניות. הגיעו בעזרת הבינה המלאכותית גם לרמה גבוהה מאוד של וידאו אנושי ואפילו יצירת מוזיקה, וזה רק בשנה וחצי. תחשוב מה יהיה בעוד שלוש-ארבע שנים מהיום. אם בעבר עיתונים כמו ידיעות אחרונות וישראל היום שלטו בפרינט, ותוך כמה שנים הרשתות החברתיות פשוט בלעו אותם, אז צריך לחשוב מה יהיה אפילו כבר בעוד כמה חודשים עם הבינה המלאכותית. זו תעשייה שזזה מהר".
לסיום מבקש רם להצביע על התרומות המשמעותיות של הטכנולוגיה לימין ולציבור הדתי וטוען: "תחשוב על הילד הימני המסורתי-חילוני שלא גדל בתיבת תהודה ימנית. לא היה לו ריאליטי ימני, לא היה לו תוכן יהודי או אנימציה יהודית, כי זה תהליך הפקה מאוד יקר. וברגע שתהליך ההפקה הרבה יותר זול, זה יביא לרנסס מאוד חזק במובן הזה. אני חושב שגם הימין, אם הוא יאמץ את הטכנולוגיות האלו, אם עולם התורה יאמץ את הטכנולוגיות האלו, אפשר להגיע לדברים שהיום אפשר רק לחלום עליהם. אם העולם השמרני והימני יאמץ את זה, הוא יוכל להגיע לדברים מדהימים בהשקעה לא גבוהה בכלל".