חבר הכנסת דני דנון, השר והשגריר לשעבר באו"ם, התלווה לביקורו של מזכיר המדינה האמריקאי לשעבר, מייק פומפאו בגזרת הדרום. בחניון רעים בו התחולל הטבח בבוקר שמחת תורה. שוחחנו אתו על הביקור.
"כל מי שמגיע לכן משתנה. משהו משתנה אצלו", אומר דנון בהתייחס לחשיבות הביקור הפיזי במקום, גם כאשר מדובר בתומך ישראל המודע היטב לאירועים הקשים שחוותה ישראל בשבעה באוקטובר. "הביקורים האלה עוזרים לנו בקרב על ההסברה. ראיתי את ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון שחזר מהסיור איתי כאן בעוטף להיות לוחם למען ישראל. אנחנו צריכים את הקולות האלה, אנחנו צריכים שהם ישמיעו את הקול שלהם בצורה מאוד ברורה".
דנון מוסיף ומדגיש את ידידותו של פומפאו לישראל ודווקא ככזה קולו חשוב למאמציה של ישראל בזירת ההסברה. בהתייחס לעמדתו של הממשל האמריקאי הנוכחי הוא אומר: "אנחנו מעריכים את התמיכה של ארה"ב, גם באו"ם וגם בנושא החימושים וברים נוספים, אבל אי אפשר לצפות מאיתנו שננצח את המלחמה בידיים קשורות. אי אפשר לנצח מלחמה בלי להפעיל את חיל האוויר, בלי לפנות אוכלוסייה ובלי לפעול ברפיח. איך רוצים שננצח בלי פעולה ברפיח שהיא עיר מקלט וכל מחבלים מתחבאים שם. אנחנו חייבים לעשות קודם כל את מה שטוב למדינת ישראל ובמקביל לדבר עם הידידים שלנו".
לשאלתנו מה לא מבינים בארה"ב, משיב דנון כי שם לא ברורה נחיצות ההכרעה הברורה במלחמה. "זה לא יכול להיגמר בבערך. או שאתה מנצח ומחסל את חמאס או שלא. זה שחור ולבן. חשוב לנו להעביר את המסר הזה".
בהתייחס לסנקציות האמריקאיות כלפי ארבעה מתיישבים ביהודה ושומרון אומר דנון כי מדובר בצעד מיותר. "יש לנו מערכות משפט טובות ואם מישהו עובר על החוק מעמידים אותו לדין ואם צריך מכניסים אותו לכלא. מספיק להסתכל על המעצרים המינהליים נגד יהודים כדי להבין שהמערכות קיימות ושההחלטה הזו מיותרת. אם רוצים להתחיל עם סנקציות שיתחילו עם האנשים ברצועת עזה או במחבלי החמאס ביהודה ושומרון ואל במתיישבים ביהודה ושומרון".