מדרשת תכלית
מדרשת תכליתצילום: יח"צ

הבשורה החדשה לבנות בעכו: מדרשת תכלית שהוקמה השנה בעיר והביאה בשעריה 70 בנות שמשלבות לימוד תורה ועשייה חברתית מתכוננת כבר לשנת הלימודים הבאה ומזמינה בנות נוספות שרוצות להיות חלק מבית מדרש נשי ייחודי לבוא ולהצטרף.

המדרשה הוקמה מיסודה של ישיבת ההסדר עכו על ידי הרב יוסי שטרן, ראש ישיבת עכו, בהכוונת הרב יהושע ויצמן.

"המדרשה נפתחה בשנה האחרונה עם 70 בנות, 30 לפני שירות ו-40 אחרי שירות לאומי כשהרעיון הוא להפעיל בית מדרש שעוסק בחינוך ובהצמחה של הבנות", מסביר הרב שטרן.

הוא מוסיף כי מיקומה של המדרשה יוצר לה גם הרבה משמעויות. "אנחנו מדברים על יהדות ישראלית שהשורשים נטועים עמוק בלימוד, וגם מחפשים כיצד לפתוח את הענפים. באנו לעכו, זו עיר פריפיריאלית, ואנחנו נתונים בתוך עשייה שהיא קשובה לשפה של הדור והתקופה אבל לומדים את זה מתוך המקורות והמסורת".

בהיותו מכוון להתפתחות האישית, בית המדרש פונה למעגל הולך ומתרחב של בנות שמחפשות בית לימוד רגיש וקשוב שמטרתו להיטיב איתן ולתת להן כלים ומיומנויות לחיים.

את המדרשה מוביל צוות נשי בראשות הרבנית עפרה שטרן, אשת חינוך מזה 25 שנים שהעמידה תלמידות רבות ולצד ניסיונה בחינוך היא מומחית בהנחיית קבוצות, מאמנת אישית, עוסקת בחינוך ולימוד תורה, ייעוץ והעצמה קבוצתית ובעיקר בשילוב בין התחומים.

"זו מדרשה שמכוונת ללימוד תורה שהוא רלוונטי לחיים, פוגש את הצעירה במקום שבו היא נמצאת, ומשם עובר עם כל אחת את המסע האישי שלה. זה לימוד תורה עשיר בכל התחומים, תנ"ך, הלכה, חסידות, גמרא, אמונה. יש מקום רב להתפתחות אישית ושילוב מאוזן בין לימוד עצמאי בחברותות לבין שיעורים בבוקר כשהמטרה היא להקנות יכולת לימוד עצמית ויחד עם זה לתת את ערך החבורה", מספרת הרבנית שטרן.

היא מציינת כי "המוטו, שכתוב גם על ארון הקודש בישיבה, הוא 'גדול תלמוד שמביא לידי מעשה' חוץ מהלימוד שמכוון למקום של כל אחת ואחת, יש הבנה שאנחנו בעכו ובתקופה שצריכים אותנו. הלימוד מכוון לעשייה לעיר, בעיקר בתחום זהות יהודיות, וחיבור לאוכלוסיות מסורתיות או לא דתיות".

לדבריה, "בתוך המערכת משולב לימוד עם סטודנטיות חילוניות שמגיעות כחלק מבית מדרש קהילתי, יש גם לימוד עם בנות מכינת 'גל' החילונית, יש חיבורים יפים, יש לימוד משותף ושיח. אנחנו פועלים עם בתי ספר יסודיים ותיכונים במטרה לקרב רחוקים וקרובים ולהרחיב את המעגלים שלנו".

הבנות נהנות לצד הלימוד גם מהרצאות וסדנאות של נשים מהגליל בתחומים שונים במטרה לתת להן כלים להיות מובילות. לצאת מהמסכים ולחזור לשפה הרגשית ולדינמיות קבוצתית. פעם בשבועיים מתקיים בית מדרש קהילתי בו שותפות נשים מהקהילה בעיר וגם הבנות עצמן, פעם בשבוע, הולכות לביקור בבתים של נשות הקהילה.

בנוסף, ניתן לשלב את המדרשה עם לימוד הוראה במכללה האקדמית שאנן. "יש לנו שאיפה שבסופו של דבר זה ייצור אחיזה בצפון שבנות ימשיכו לתוך המכללה ולהביא את הבנות להכיר בצפון כמקום שהוא אופציה לחיים בעתיד", מסכם הרב יוסי שטרן.

אז אם את רוצה לעבור תהליך פנימי, לפתח את הכשורות שבך, להיות חלק מחבורה מיוחדת שיודעת את כוחה כקבוצה ומעורבת גם בקהילה, מקומך איתנו.