![ראש הממשלה בנימין נתניהו](https://a7.org/files/pictures/781x439/1146019.jpg)
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב הלילה (שישי) לדיווחים לפיהם הממשל האמריקני, יחד עם כמה מדינות ערביות, מקדמים תוכנית להקמת מדינה פלסטינית.
"הבהרתי בישיבת הקבינט את עמדתי ביחס לדיבורים שנשמעים לאחרונה על כפיית מדינה פלסטינית על ישראל", אמר נתניהו.
"עמדתי מסתכמת בשני המשפטים הבאים:
1. ישראל דוחה על הסף תכתיבים בינלאומיים בעניין הסדר קבע עם הפלסטינים. הסדר כזה יושג אך ורק במשא ומתן ישיר בין הצדדים, ללא תנאים מוקדמים.
2. ישראל תוסיף להתנגד להכרה חד-צדדית במדינה פלסטינית. הכרה כזו בעקבות הטבח של ה-7 באוקטובר תעניק פרס עצום לטרור שלא היה כדוגמתו ותמנע כל הסדר עתידי לשלום", הוסיף ראש הממשלה.
דבריו של נתניהו מגיעים לאחר שה"וושינגטון פוסט" דיווח אתמול כי ממשל ביידן יחד עם כמה מדינות ערביות מקדמים תוכנית בזק להקמת מדינה פלסטינית. על פי הדיווח, תוך שבועות ספורים יהיה אפשר כבר להכריז על התכנית.
הסיבה המרכזית לקידום המהיר של המתווה היא המחשבה כי בזמן הקרוב תצא אל הפועל עסקה לשחרור חטופים והפוגה בלחימה של לפחות שישה שבועות.
במהלך תקופת ההפוגה, תאפשר לארה"ב לפרסם את התכנית ולגייס תמיכה נוספת לקראת מימושה של התכנית.
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' מסר בתגובה לדיווח כי "לא נסכים בשום אופן לתוכנית הזו שלמעשה אומרת שמגיע לפלסטינים פרס על הטבח הנורא שעשו לנו: מדינה פלשתינית שבירתה ירושלים. המסר הוא שמשתלם מאוד לטבוח באזרחי ישראל. מדינה פלסטינית זה איום קיומי על מדינת ישראל כמו שהוכח ב-7 לאוקטובר, כפר סבא לא תהיה כפר עזה".
"אדרוש היום בישיבת הקבינט המדיני בטחוני לקבל החלטה ברורה וחד משמעית הקובעת שישראל מתנגדת להקמת מדינה פלסטינית ולהטלת הסנקציות על למעלה מחצי מיליון מתיישבים. אני מצפה לתמיכה ברורה מראש הממשלה נתניהו, בני גנץ, גדי איזנקוט וכל השרים".
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר אמר כי "הכוונה של ארה"ב יחד עם מדינות ערביות נוספות להקמת מדינת טרור לצד מדינת ישראל היא הזויה וחלק מהקונספציה השגויה שבצד השני יש פרטנר לשלום. אחרי ה-7 באוקטובר ברור יותר מאי פעם אסור לתת להם מדינה. כשאנחנו בממשלה לא תקום מדינה פלסטינאית".
ההבהרה של נתניהו בנושא הגיעה לאחר ששוחח עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן, זו הפעם השנייה השבוע.
לשכת ראש הממשלה עדכנה כי השיחה נמשכה כ-40 דקות. נושאי השיחה כללו את המשא ומתן לקראת עסקה לשחרור חטופים, המשך הלחימה בעזה בדגש על רפיח, והדרישה האמריקנית להכנסת סיוע הומניטרי לרצועה.