בית הדין בהאג
בית הדין בהאגצילום: איסטוק

בעוד בית הדין הבינלאומי לצדק שבהאג החל היום (שני) שבוע דיונים ושימועים בנוגע ל"ההשלכות החוקיות של הכיבוש הישראלי בשטחים הפלסטיניים" בירושלים תוקפים את עצם קיום הדיון בנושא.

ראש הממשלה בנימין נתניהו תקף את הדיון ואמר כי "ישראל לא מכירה בלגיטימיות הדיון בבית הדין הבינלאומי בהאג בעניין "חוקיות הכיבוש" - מהלך שנועד לפגוע בזכותה של ישראל להגן על עצמה מפני איומים קיומיים".

"הדיון בהאג הוא חלק מהניסיון הפלסטיני להכתיב את תוצאות ההסדר המדיני ללא משא ומתן. נמשיך להדוף ניסיון זה, והממשלה והכנסת מאוחדות בדחיית מגמה פסולה זו", דברי נתניהו.

במשרד החוץ אמרו כי "בהטחת האשמות שקריות, וביצירת מציאות מעוותת מיסודה, הרשות הפלסטינית מנסה להפוך סכסוך שצריך להיפתר במו"מ ישיר וללא תכתיבים, להליך משפטי חד צדדי ופסול שנועד לאמץ נרטיב קיצוני ועקום שבו אין לפלסטינים אף אחריות, ואין לישראל אף זכות, ושאין בינו לבין צדק שום קשר".

"‏לאחר טבח השבעה באוקטובר, שבאופן מזעזע לא הוזכר כלל על ידי הפלסטינים בדיון, ובמהלכו מחבלי החמאס רצחו, הוציאו להורג, טבחו ואנסו באופן מתוכנן ושיטתי למעלה מ-1,200 אזרחי מדינת ישראל, ‏מי שקורא לנסיגה חד צדדית ישראלית מיהודה ושומרון ללא תנאים וללא מו"מ, קורא למעשה לטבח נוסף באזרחי מדינת ישראל".

"‏הניסיון של ההנהגה הפלסטינית להפוך את מערכת המשפט הבינ"ל לכלי פוליטי לניגוח ישראל פוגעת באמון הבינ"ל במערכת המשפט הבינ"ל ולסיכוי להגיע לפתרון הסכסוך. ‏ההנהגה הפלסטינית מסרבת במשך שנים למו"מ ישיר במטרה לפתור את הסכסוך, ומקדמת הסתה לטרור, אנטישמיות ותמריצים כספיים למחבלים שרצחו יהודים. כל זה נסתר מבית הדין בשאלות המעוותות והחד צדדיות שהופנו אליו ע"י העצרת הכללית, ואשר מנסות להכתיב מראש את תוצאות ההליך ללא קשר לעקרונות יסוד של המשפט הבינ"ל ולמסגרת המשפטית שחלה על הסכסוך".

"‏על בית הדין להימנע מלהשתתף בקרקס התקשורתי ולקבוע כי על הפלסטינאים לחזור למסגרות החוקיות הקיימות במטרה לפתור את הסכסוך במשא ומתן ישיר בין הצדדים", אמרו במשרד החוץ.