כשהבחירות לרשויות המקומיות כבר כמעט כאן והמלחמה עודה בעיצומה חותם משה ליאון את הקדנציה הנוכחית כראש עיריית ירושלים ומתמודד על קדנציה נוספת. בראיון לערוץ 7 הוא מספר על התחושות בימים הסוערים הללו שעוברים על העם, על העיר ועליו.

את האתגרים הללו, יחד עם אתגר הקורונה שעמו התמודד בקדנציה המסתיימת ואתגרים נוספים, הוא רואה כמבחן לרצינות השאיפה לכהן בראשות העירייה. "התקופה הקשה הזו הייתה משהו שירושלים לא חוותה בשנים האחרונות, ואנחנו נערכים לבחירות שיתקיימו בעוד יומיים ועושים את כל המאמצים על מנת לנהל אותם בשקט יחסי, כי צריך לומר את האמת, לאף אחד בעיר, כולל אני, אין מצב רוח לבחירות האלה, אבל אנחנו בדמוקרטיה ובדמוקרטיה צריך בחירות בכל חמש שנים. נסיים את זה ונמשיך הלאה בכל האתגרים הלא פשוטים שקיימים בירושלים"

על התחושה של אנשי מילואים ובני משפחותיהם שאין כוח לצאת לקלפיות ביום שלישי במציאות שכזו, משיב ליאון ואומר "בינינו, אפשר לחשוב איזה כוח... צריך לשים את הפתקים ולחזור. זו חובתנו הדמוקרטית", הוא אומר ומוסיף כי עלינו להיות גאים בכך שאנחנו כאזרחים מבצעים את חובתנו הדמוקרטית אחת לחמש שנים.

ליאון, כמי שמצליח לכנס תחתיו רשימה המלכדת תמיכה של דתיים, חילוניים וחרדים, חש אכזבה ממראות ההפגנות והמחאות שנראים כאילו מחזירים אותנו לימים שלפני טבח השבעה באוקטובר. "זה מצער מאוד. אחרי השבעה באוקטובר אין לנו את הלגיטימציה לחזור למה שהיה עד השישה באוקטובר. אנחנו חייבים אחדות, להיות ביחד, להקשיב אחד לשני להכיל אחד את השני. אין ספק שאין בינינו הסכמה, אבל בחודשים האחרונים ראינו איך חיילים נלחמו זה לצד זה ואף אחד לא שאל מי דתי ומי חילוני מי ימני ומי שמאלני, כולם נלחמו כיד אחת. צריך להתווכח ולומר את הדעות, אבל האחדות שלנו היא מה שיוביל אותנו לצאת מהמצב הקשה שאנחנו נמצאים בו".

אז איך מאחדים בין אוכלוסיות שונות שלעיתים נראות קוטביות זו לזו? ליאון משיב, "פשוט מאוד, לדאוג לכולם. בירושלים דאגתי שתהיה לנו קודם כל קואליציה מקיר לקיר, גם מרצ הייתה וגם אריה קינג היה, וכך מכל המפלגות האחרות כאשר המטרה היא שנתווכח בחדרים אבל כשנצא החוצה נצא עם החלטה שכולם תומכים בה". בנוסף, אומר ליאון, יש "לדאוג שהאוכלוסיות בירושלים יחיו זה לצד זה ולא זה על חשבון זה ולא זה נגד זה. בחמש השנים האחרונות הוכחתי שצריך לדאוג לכל האוכלוסיות, לכל החילוניים, לכל הציונים דתיים ולכל החרדים אפילו לכל תושבי מזרח העיר. לכל תושב ירושלים תפקידי לדאוג לו".

למי שלא שמח בתנופת הבנייה שבה נמצאת העיר וסבור שמדובר בתנופה שאינה טובה לעיר, אומר ליאון כי האומרים כך לא אוהבים את ירושלים. "ירושלים בתנופת בניה ואני כל כך שמח בכך. אם יש דברים שאני לוקח איתי לשנים ארוכות ולדורות הבאים שיבואו אחרים זה מה שאני עושה בנושא בניית דירות, שטחי תעסוקה, הרכבת הקלה, זה בנין ירושלים עיר הקודש. אנחנו רוצים שיבואו לגור כאן מכל רחבי המדינה ומכל רחבי העולם היהודי שכל כך רוצה להתגורר כאן בירושלים, ואני כראש עיר צריך ליצור עבורם תשתית לבוא לכאן לירושלים".

הוא מספר כי את הרשות להשתמש באותיות שנבחרו לפתק הקלפי של רשימתו 'יא' קיבל מבתו של טדי קולק המנוח, ראש העירייה המיתולוגי של העיר, שאלה היו האותיות של רשימתו, ישראל אחת. הבחירה בשם הזה נובעת מהרצון להמשיך בדרכו בכל הנוגע לבנייתה של ירושלים ופיתוחה של העיר, ובנוסף "ירושלים אחת, ה'אחת' הזה הוא האחדות הזו שעליה אנחנו מדברים", אומר ליאון.

"אני גאה מאוד ברשימה שלי, באנשים שיש בה. בחמישייה הראשונה יש שלוש נשים ושני גברים, מכל הקשת הפוליטית, ד"ר נעמה ברג מהציונות הדתית, עופר איובי איש שכל ירושלים מכירה את מעשיו לטובת העיר ותושביה והוא מהליכוד, יש את ד"ר רונית אחדות, מומחית לבריאות הציבור שתיקח על עצמה את נושא הבריאות בירושלים. זו רשימה שבה כל אחד מייצג את ירושלים האמיתית, גם דתיים גם חילוניים, הכול".

במענה לדבריה של סגניתו ולפיה הוא, ליאון, צריך שלצד הבחירה בו תיבחר גם רשימה המייצגת את צרכיו של הציבור הציוני דתי בעיר, משיב משה ליאון ומזכיר כי הוא עצמו ציוני דתי שלמד במוסדות הציונות הדתית וכך גם ילדיו ונכדיו ודי בכך כדי לראות בו "נציג אותנטי של הציונות הדתית. יש לי גם את נעמה ברג כנציגה של הציונות הדתית. יש לי נציגות מכולם ומה שאני צריך הוא רשימה רחבה כדי שאוכל להמשיך קדימה עם מה שעשיתי בחמש השנים האחרונות".