בניין אונר"א בעזה
בניין אונר"א בעזהצילום: עבד רחים קאטיב, פלאש 90

ישראל צמצמה באופן משמעותי את היקפי הסיוע שמועבר לאונר"א וכעת מרבית האספקה שנכנסת לעזה נמסרת לארגונים אחרים, כך מדווח הבוקר (שלישי) העיתון "ישראל היום".

על פי הדיווח, מנתונים של מתאם פעולות הממשלה בשטחים עולה כי 52 אחוזים מהמזון שנכנס לרצועה נמסר ל"תוכנית המזון של האו"ם", 34 אחוז לאונר"א והיתר לארגוני סיוע אחרים.

גורם ביטחוני אמר כי הנתונים אינם מקריים, ומשקפים את השאיפה הישראלית לצמצם ככל הניתן את חלקה של אונר"א בניהול החיים האזרחיים ברצועת עזה.

הקריאה להחליף את אונר"א נשמעה אתמול מעשרות אישי ציבור ומומחים בוועידה מיוחדת שכונסה ליד מטה האו"ם בז'נבה, תחת הכותרת "היום שאחרי אונר"א".

שורה של מומחים וחברי פרלמנט מרחבי העולם הדגישו בדיוני הוועידה כי לא רק שניתן להחליף את אונר"א, אלא שהדבר הכרחי, כדי להגיע לשלום.

זלטקו זיגיק, בכיר לשעבר בסוכנות ההגירה של האו"ם, ציין כי הבעיה ההומניטרית בעזה קטנה ביחס למשברים אחרים בעולם וכי ישנם ארגונים אחרים שיכולים להחליף את אונר"א. "בסודאן שהיא מדינת ענק, ארגוני הסיוע השונים, בכללם סוכנות הפליטים של האו"ם, הצליחו לתת סיוע לשמונה מיליון אנשים בתוך 8 חודשים. פועלים שם יוניצ"ף, תוכנית המזון של האו"ם, USAID ועוד ארגונים. צריך לקחת הכל בפרופורציות".

שגרירת ישראל למוסדות האו"ם בז'נבה, מרב שחר איילון, הוסיפה כי האו"ם כבר שנים רבות לא עונה לתלונות הישראליות בנוגע לאונר"א. "אנחנו כל הזמן מתדרכים את כל מי שאפשר על הבעיות של אונר"א. עוד ב-2011 העברנו לאו"ם שמות של שני עובדים באונר"א שיש להם קשר לחמאס והם לא פוטרו עד היום. אני לא רואה איך ישראל תמשיך לעבוד עם אונר"א בעזה לאור מה שאנו יודעים על מעורבותה בטבח".