יו"ר רע"מ, ח"כ מנסור עבאס, מדגיש את חשיבות המעורבות הערבית בפוליטיקה על רקע הבחירות למועצות המקומיות.
במאמר שפרסם באתר "פאנט" ערב הבחירות ציין עבאס, כי מיליון ומאה אלף מצביעים ערבים זכאים לבחור את מועמדיהם ב-134 ישובים ערביים וישובים מעורבים, ושיעור ההצעה בבחירות האחרונות ב-2018 עמד על 84 אחוזים בהשוואה ל-54 אחוזים בציבור היהודי.
לדברי עבאס, 75 אחוזים מתקציב המועצות המקומיות הערביות מקורו בתקציב המדינה ובמענקים שהיא מעבירה, והשאר מארנונה, ואילו 50 עד 70 אחוזים מהתקציב של הישובים היהודיים מקורו בארנונה ופחות מחצי מהממשלה.
עבאס ציין, כי "השלטון המקומי יכול למלא תפקיד משפיע לטובת הציבור הערבי אם קיים רצון פוליטי, ראייה אסטרטגית, כישורים מקצועיים ואומץ מנהיגותי".
"כדי לממש את היעדים", כתב עבאס, "צריך לחזק את השלטון המקומי הערבי ולהגדיל את סמכויותיו ומקורותיו הכספיים, כולל באמצעות מהלכים שיוזמים חברי הכנסת הערבים".
"שיעור ההצבעה וההשתתפות הרחבה בבחירות לשלטון המקומי הם חצי הדרך ליעדינו, והחצי השני של הדרך הוא ההשתתפות בשלטון המרכזי בכנסת ובממשלה", ציין.
"שילוב ערבי אפקטיבי בין השלטון המקומי והמרכזי מחייב אותנו להשתתף באופן נרחב במרחב הציבורי המשותף במדינה, ולהיות מודעים למציאות החוזקות הפוליטיות שלנו הטמונות בהשתתפות פעילה ולא בנסיגה או רתיעה", הוסיף עבאס בהתייחסו לחתירה של מפלגתו להצטרף לקואליציה שתהיה קשובה לצרכים של הציבור הערבי.
"טבעי בהחלט שרשימות מקומיות ערביות מתמודדות על ראשות הרשויות המקומיות ומבקשות להשתתף בקואליציה העירונית והמקומית. איש לא הולך לבחירות כדי להיות באופוזיציה לנצח, ומשאיר לאחרים לשלוט בכוח, במשאבים ובשלטון".
"כך המצב גם בשלטון המרכזי. אנחנו הולכים לבחירות לפרלמנט כדי להפעיל כוח והשפעה פוליטית לטובת החברה הערבית שלנו, ולא רק כדי לתעד בקול את עמדותינו ולהשמיע דרשות פוליטיות והומור פרלמנטרי. יד ביד אנו מחזקים ומשלימים זה את זה בשלטון המקומי והמרכזי", סיכם.