החיפושים אחרי הילדה היימנוט קסאו בת ה-9 נמשכים בעיקר באזור צפת ובין המחפשים גם מתנדבי יכ"ל, יחידת הכלבנים לישראל. על מאמצי החיפוש והחששות הגוברים שוחחנו עם אהרון שטרייכר, דובר הארגון שנמצא עם הכוחות בשטח.
ככל שחולף הזמן מאז נעלמה הילדה, ביום ה-25 לחודש, החששות הולכים וגוברים. שטרייכר מציין כי מאז נעלמה "אין הוכחה לכך שהיא יצאה ממרכז הקליטה ברחוב צה"ל 9 בצפת, ומאז נעלמו עקבותיה ואין כלח קצה חוט לגבי מה שעלה בגורלה".
"שעתיים אחרי שהמשפחה פנתה למשטרה לבקש את עזרתה, המשטרה פנתה לארגוני המתנדבים השונים, ובתוכם היכ"ל, יחידת הכלבנים שנכנסת לתמונה ומתחילה בחיפושים", אומר שטרייכר ומציין כי "זה אחד החיפושים מבחינת סד"כ מהגדולים ביותר שאנחנו זוכרים בשנים האחרונות. גם אצלנו ביכ"ל האירוע מקבל סדר עדיפות ממדרגה ראשונה כי בסופו של דבר מדובר בילדה בת תשע שנעלמה בערב אחד כאילו בלעה אותה האדמה. לא משהו שקרה כמותו בשנים האחרונות. המשטרה כמובן היא שמתעסקת במישור החקירתי ובמקביל אנחנו מתעסקים בנושא החיפושים, גם בשטחים האורבניים שם נמצא מרכז הקליטה אבל סביבו יש הרבה שטחים פתוחים".
שטרייכר מציין כי הנתונים מלמדים שבדרך כלל נעדר נמצא בתוך רדיוס של 500 מטרים מהמקום האחרון שבו הוא נראה, ואכן הוא לא יתפלא אם היימנוט תימצא באזור מרכז הקליטה, אך החיפושים הולכים ומתרחבים לאזורים רבים נוספים. "מדובר באלפי מחפשים בשטח, אזרחים שהגיעו מכל הארץ, אנשים מהקהילה האתיופית ועוד שהגיעו במטרה לאתר את הילדה מהר ככל הניתן, כי רמת הסיכון הולכת וגדלה. זה מרוץ נגד השעון".
"אני נמצא באזור היערות באזור מרון כי גם לכאן החליטה המשטרה להרחיב את החיפושים", אומר שטרייכר ומתאר את התיעוד והמיפוי של החיפושים, כולל באזורים שנסרקו בחיפושים קודמים. זאת באמצעות כלבים ואמצעים נוספים "ומחפשים כל פריט או שריד שיעזור לפתור את התעלומה", אומר שטרייכר ומדגיש את חשיבות ההתגייסות של כלל האוכלוסייה למשימה, "כל מחפש מביא איתו משהו מיוחד ולפעמים האזרח הפשוט יכול להגיע לשטח ולאתר את הנעדר. לכן חשובה ההפצה, וכל מי שראה מוזמן לעדכן אותנו או את המשטרה".
על החששות מספר שטרייכר כי הורים לילדים מהאזור מביעים דאגה לנוכח המקרה ועל רקע אירועים קודמים שטרם נפתרו, וחששם הוא שיתכן ויש גורם כלשהו המסכן ילדים באזור צפת מרון והגליל. יש הורים החוששים לשלוח את ילדיהם למוסדות החינוך, וזו בעיני שטרייכר סיבה נוספת לכך ש"אנחנו לא יכולים להשאיר את המקרה הזה בין המקרים שלא ייפתרו. חייבים להגיע אליה גם כדי להסיר את החששות, שחלקם בצדק".
"מבחינתנו כל האפשרויות פתוחות וכל עוד לא הוכח אחרת היא בחיים", הוא אומר ומציין כי החיפושים מתקיימים כשברקע הדי התפוצצויות של טילי החיזבאללה ואזעקות. בדבריו הוא מדגיש כי לא רק באזור הצפון יש לפקוח עיניים שכן בהחלט יתכן והיימנוט הועברה שלא ברצונה לאזורים אחרים לחלוטין. "חשוב שהציבור ינסה לפקוח עין. היא יכולה להיות בכל מקום בארץ. לפעמים ילדים נמצאו במקומות אחרים ברחבי הארץ, לפעמים שלא ברצונם. אנחנו נשארים כאן בשטח ולא הולכים מפה. נעמיק את החיפושים".
על תפקודם של כלבי היחידה כאשר החיפושים נעשים באזור אורבני ולא פתוח משיב שטרייכר ומציין כי אכן לכלב יתרון ברור בשטח הפתוח, בעיקר כאשר בשעות הראשונות להיעדרות ניתן לתת לו לרחרח בגד ובעקבותיו לצאת לחיפושים, בעוד "כשהשטח מזוהם ואלפי אנשים עברו באזור, קשה לכלבים לפעול. אבל אם יש התראה ממוקדת לגבי מבנה מסוים הכלב יכול לתת אינדיקציה, גם אם מדובר במשהו מוסתר. יש לכלב את החוש לאתר דברים שאנחנו לא רואים בעין האנושית".
עוד שאלנו אם להערכתו ניתן או נדרש כוח או אמצעי נוסף שיוכל לסייע למאמצי החיפוש, והוא משיב ומציין כי המשטרה מגויסת כולה למאמצי החיפושים ואולם לטעמו נכון לשלב גם את מעורבותו הדחופה של השב"כ שבאמצעותו אמצעי חיפוש נוספים ומשוכללים יותר מאלה שבשימושם של גופים אחרים. "נכון שהם לא מיועדים לנושא הפלילי, אבל כאן מדובר במקרה חריג", אומר שטרייכר המסביר את הצורך הבהול בחיפוש ואת העובדה שלפי שעה עדיין לא ברור אם סיבת ההיעלמות פלילית או חבלנית, ועצם קיומה של אפשרות סבירה לאירוע חבלני אמורה להביא גם למעורבותו של השב"כ, לפחות כל עוד אין וודאות שמדובר באירוע פלילי.