אלכס פסל, דירקטור ומבעלי השליטה של קבוצת בזן, התייחס בכנס ירושלים של העיתון בשבע ואתר ערוץ 7 לדו"ח מקנזי שקבע לסגור את בתי הזיקוק בחיפה.
"המשמעות העיקרית היא לסגור מפעל תעשייתי שמעסיק מעל 1600 משפחות, משקיע כמיליארד דולר רק בתשתיות חומש שנתי, ומבטל את הביטחון והעצמאות האנרגטית של מדינת ישראל", מנה פסל מה יקרה באם בתי הזיקוק ייסגרו.
פסל הוסיף, "אפשר לראות מה קרה במלחמה הזאת. אנחנו נחלצנו לטובת הפעילות של מערכת הביטחון. יש דברים שאנחנו לא יכולים לדבר עליהם, אבל ברמת העיקרון ייצרנו 24/7 את הדלקים של מערכת הביטחון. שום אוניה לא נכנסה חודשיים וחצי ואילולא היכולות שלנו כל המערך היה נעצר. זה מבלי לדבר על כך שאנחנו מספקים 60% מהדלקים של המכוניות בישראל".
"אני רוצה להסביר לכולם, כל כביש שרואים במדינת ישראל מאז 1948, ועוד לפני כן, אין כביש שנסלל באמצעות חומר שהוא לא של בתי הזיקוק. אני חושב שכל חומרי הגלם שיש לנו בארץ הם בבסיסם מהייצור שלנו. לדוגמא גז בישול, אנחנו מספקים למדינת ישראל מעל 65% מגז הבישול. אנחנו 60% מאספקת הדלקים במדינת ישראל. להגיד שהדברים האלה פתאום ייסגרו ואז נהיה תלויים רק בייבוא, זו מדינה שלא יכולה להרשות לעצמה לעשות דבר כזה".
פסל הוסיף ואמר כי "יש דו"ח של המשרד לאיכות הסביבה מ- 2022 שהודיע שמפרץ חיפה יותר נקי מחדרה, מרמלה, מאשדוד ומאשקלון. כשאל תשכח שבחיפה מיצרים מעל 65% מכל נושא האנרגיה. עכשיו אני לוקח אשמה על עצמי. היתה תקופה שהממשלה ניהלה את בזן עד 2007 אכן בזן היתה מזהמת ומזוהמת. מה שקרה ב- 2007 רכשנו באמצעות כל הציבור, 75% מהשותפים שלי בבזן זה הציבור, הציבור מאמין בבזן ורכש את המניות שלה".
הוא הדגיש כי "החברה היא חברה ציבורית. אנחנו נותנים 8 מיליארד שקל תוספת למדינת ישראל ברווחיות שלנו. אנחנו למעשה מייצרים 10 מיליון טון בשנה של תספיקים שונים. אנחנו האינטגרציה הטובה ביותר בעולם בעניין הסינרגי בין כל המפעלים שלנו, שום גרם של יכולת לא הולך לאיבוד, הכל מעגלי".
לעניין הזיהום אמר, "לעניין הזיהום - אנחנו אשמים. ב-2007 לקחנו על עצמנו להשקיע מספר של 2 מיליארד שקל באיכות סביבה. איכות סביבה זה לא רווחי, זו השקעה. 2 מיליארד שקל לקחנו על עצמנו 2007-2008 כדי להקטין את הזיהום, ואז הגיע גם הגז, וכתוצאה מזה רמת הזיהום ירדה ב-95% ב- 2010. הציבור לא קלט את זה. כולם חיו את הזיהום שהיה עד אז וממשיכים לדבר על הזיהום".