מנהל המעבר דרומה במשרד הביטחון, התאחדות התעשיינים, הרשות לפיתוח הנגב ומועצת בני שמעון קיימו אתמול (רביעי) לראשונה כנס ספקים בפרויקט קריית המודיעין במטרה לשלב בהקמתו בעלי עסקים קטנים ובינוניים מהנגב ומעוטף עזה.
לכנס "עושים עסקים" הגיעו בעלי עסקים שתואמים לצרכים המקצועיים של הזכיין – חברת שיכון ובינוי - לשנה הקרובה. מטרת הכנס הינה לאפשר לבעלי העסקים לפגוש את מנהלי העבודה מטעם הזכיין, להציג את העסק שלהם, להבין את דרישות הסף, צורכי הפרויקט, לוחות הזמנים ותהליכי ההתקשרות ולבסוף להשתלב בו.
קריית המודיעין הינו מהפרויקטים הגדולים ביותר של משרד הביטחון והוא נבנה בצומת ליקית על ידי חברת שיכון ובינוי. הפרויקט ישתרע על שטח של 2,500 דונם, מתוכם כ-500 אלף מ"ר בנוי. בקרית המודיעין ישרתו כ-14 אלף חיילים בסדיר ואנשי קבע מהיחידות של אגף המודיעין.
אלון יפרח, ראש מנהל המעבר דרומה במשרד הביטחון, אמר כי "מנהל המעבר דרומה שם לו למטרה לשלב בעלי עסקים מהנגב בכל אחד מהפרויקטים שלנו. כנס זה הוא מפגש ראשוני לפרויקט קריית המודיעין ואנחנו מקווים, דווקא בתקופה מאתגרת זאת, שנראה כמה שיותר עסקים מהדרום בכלל ומעוטף עזה בפרט - משתלבים בפרויקט זה".
ניר זמיר, ראש מועצת בני שמעון שבשטחה מוקמת קריית המודיעין, הוסיף כי "מיקומה האסטרטגי של קריית המודיעין מוכיח פעם אחר פעם כי לנגב תפקיד מרכזי בהמשך התפתחות המדינה שלנו, במיוחד בזמנים אלו. אני מברך על הכנס ובטוח כי שיתופי הפעולה הכלכליים שיניב יקדמו את האזור כולו - החל בייצור מקומות עבודה איכותיים וחדשים, השקעה דרמטית בתשתיות, תקציבים ועוד, שיזניקו את הנגב ובעלי העסקים באזור קדימה".
ד"ר רון תומר, נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים הדגיש "אין בליבנו ספק שהמעשה הציוני הנכון הוא לבנות את בסיסי הצבא ולפתח את המדינה בתוצרת כחול לבן. משרד הביטחון כבר הוכיח שהוא יודע לעשות זאת היטב. הגעתי לכאן כי חשוב לי לוודא שדווקא בימים קשים אלו התעשייה הישראלית תקבל זריקת עידוד בדמות מכרזים של קריית המודיעין. השקעה זו בתעשייה הישראלית תוכיח את עצמה גם בעתיד, שכן היא תקדם ותעודד מעבר של הון אנושי דרומה".
סא"ל ד', סגן ראש מנהלת מעבר אמ"ן לנגב ורע"ן אינטגרציה, סיכם: "פרויקט קריית המודיעין יהיה אבן דרך לכל צה"ל ולשותפים רבים. ותשמש מגדלור, בסטנדרט הבניה, בשירותי התפעול ובקידמה הטכנולוגית. הפרטת שירותים הינה אתגר ושינוי תרבותי וארגוני מהמעלה הראשונה. הקריה תהיה חממה טכנולוגית גדולה ומשמעותית בדרום ותשמש פלטפורמה ליצירת שותפויות והזדמנויות במרחב".