הרב אהרן פרידמן, ראש ישיבת כרם ביבנה, שוחח עם ערוץ 7 לקראת כנס 'אסופות' שייערך בישיבתו מחר (חמישי) בהשתתפות אלפי בני ישיבות מכל רחבי הארץ.
"הכנס, שיש לו מסורת וזו השנה הרביעית שלו, נקבע עוד לפני המלחמה. ברגע שפרצה המלחמה החלטנו שהוא יעסוק בחיבור בין עולם התורה למציאות של המלחמה והכותרת שלו היא 'ותוליכנו קוממיות בארצנו'. יש את הקומה של הלחימה והקומה הרוחנית-תורנית. שני הדברים הללו, בכנס של ישיבות ציוניות מכל הסוגים והמינים שמתכנסות יחד, מתאימים להעמקה", מסביר הרב פרידמן.
הוא מזכיר כי "הכנס, בתחילתו, היה יוזמה של קבוצת רבנים צעירים שמוציאים את כתב העת 'אסיף'. הם חיפשו מקום לעשות בו אירוע והבחירה בישיבת כרם ביבנה היתה טבעית, משום שכאן הנצו הניצנים הראשונים של בניית עולם התורה הציוני בדור החדש, וגם יש למקום משמעות היסטורית. בשנה הראשונה היו כאן כ-700 תלמידים, בשנה השנייה זה עלה ל-1,300 תלמידים, בשנה שעברה ליותר מ-2,000 והשנה, כן ירבו, אנחנו עם יותר מ-2,500 תלמידים מ-50 ישיבות מכל רחבי הארץ".
הרב פרידמן מדגיש מדוע מדובר באירוע ייחודי. "המיוחד הוא שבמקום שכל תלמיד יכיר רק את הישיבה שלו, אולי גם ישיבה דומה או סמוכה, כאן נפגשים יחד עם עוצמה אדירה של תורה ומגוון אדיר של שיעורים, של ראשי ישיבות ושל סגנונות. כך התלמידים רואים את עולם התורה הציוני במלוא גדולתו".
"הכנס מחולק לתשעה שיעורים שמתקדמים בתשעה מוקדים ובהם מתחלקים התלמידים. בנוסף, יהיה פאנל מיוחד שבו ישבו שבו ישבו ראשי ישיבות ורבנים ותיקים שהיו לוחמים במלחמת יום הכיפורים - הרב יעקב מדן ראש ישיבת הר עציון, והרב אהרון אייזנטל, ראש הכולל בישיבת הגולן. הם ישבו יחד עם שלושה רבנים שלחמו במלחמה הזו - הרב ישי אנגלמן ממעלה אדומים, הרב אלישע לפיד מישיבת מעלה אליהו והרב גלעד מינץ מישיבת ירוחם, לשיח של בני תורה לוחמים. יש בשיח הזה גם את החיבור בין הדורות ואת העברת הלפיד של תלמידי חכמים שהם גם לומדי תורה וגם לוחמים ומחברים יחד את התורה ואת הגבורה", הוא מפרט.
"בסוף הכנס, יש אולי את אחד הרגעים המיוחדים ביותר, כאשר כולם מתכנסים עם זקני ראשי הישיבות והוא יכלול גם שני סרטונים על בוגרי הישיבות שנפלו במלחמה והאירוע כולו מוקדש לזכרם, ולחיזוק התלמידים להמשיך בדרך המופלאה הזו שהם סללו".
ומה המסר עבור התלמידים בכנס? "הדבר הראשון שהתלמידים יוצאים איתו הוא היכולת לחיות בבית המדרש יחד - גם כשיש דעות שונות ומגוונות. התלמידים מבינים שכולם נמצאים בתוך כותלי בית המדרש, יכולים לדון, יכולים להתווכח אבל כולנו אוהבים זה לזה וכולנו בונים יחד את עולם התורה. זה מסר גדול מאוד שתלמידים לוקחים אותו מעצם השעות המשותפת של כל כך הרבה גוונים וקצוות שמתכנסים יחד.
"כמובן שהם גם שואבים כוח מתוך השילוב של תורה וגבורה. שלימוד תורה זה דבר שמחובר ונותן כוח ללוחמים ולעם ישראל. היכולת לעמוד באתגרים האדירים שהמציאות מציבה לנו, דורשת כוחות נפש גדולים בעם ישראל, את הכוחות האלה אנחנו שואבים מן התורה", מסכם הרב פרידמן.