שגריר ישראל באו"ם, גלעד ארדן, שחזר לישראל להתייעצויות בעקבות מה שהוגדר "ניסיון השתקת דוח האו"ם על מעשי האונס ההמוניים שבוצעו על ידי חמאס ועוזריו ב-7 באוקטובר" אומר בראיון לערוץ 7 כי לישראל אסור להניח להתנהלות האומות המאוחדות במלחמה לעבור ללא מענה תקיף.

"אנחנו רואים הוספת פשע על פשע מצד האו"ם, הבכירים שלו והגופים שלו", מאשים ארדן. "חמישה חודשים לקח לאו"ם להכיר במעשי האונס והאלימות המינית המזעזעים שחמאס נהג בהם כלפי נשים ישראליות בטבח ה-7 באוקטובר. אנחנו זעקנו ואני דרשתי והתעקשתי שתת המזכ"ל פרמילה פאטן, שליחת האו"ם לטיפול באלימות מינית באזורי סכסוך, תבקר כאן. היא הגיעה לביקור מעמיק של שבועיים עם משלחת שנפגשה עם עדות ועדים, קרבנות ואף חטופות וחטופים שחזרו מעזה. היא כתבה דו"ח מפורט שמעיד על כך שהיו פשעי מין. יותר מכך, ישראליות שחטופות כעת בעזה ייתכן שהן נאנסות או מוטרדות מינית".

"ידעתי שבמסגרת ה'איזון' של האו"ם היא מבקרת גם ברשות הפלסטינית ושם המציאו טענות שקריות גם נגד חיילי וצה"ל ומתיישבים על הטרדות. היא ביקרה שם אך לא עשתה שום בדיקות אלא רק הקשיבה לשקרים שהפלסטינים אמרו. הדו"ח הזה חשוב מאוד, הוא מוכיח את מה שאמרנו, שאנחנו מתמודדים עם מפלצות ולא עם בני אדם, ולכן אסור לעצור את המלחמה עד להשמדת חמאס כדי שלא תהיה לא יכולת לעשות מעשים מזעזעים כאלה", מדגיש השגריר.

לדבריו, "הגעתי לכאן, לאחר ששר החוץ התרשם שלאחר הדו"ח יצא, לא נעשה דבר. לא שמענו שהמזכ"ל כינס את מועצת הביטחון לפי סעיף 99 שהשתמש בו כבר מתוך דאגה למצב ההומניטרי בעזה, כינוס בנוגע למצב ההומניטרי של החטופות שלנו שפחות מטריד אותו. מועצת הביטחון גם לא קבעה תאריך לדון בדו"ח בעוד המעשים הקשים נמשכים. איך יכול להיות שהאו"ם והמוסדות שלו ממשיכים לשתוק?".

"אני מייצג את הממשלה באו"ם ונלחם יום יום נגד ההטיה, האפליה והשקרים. ברור שיש שם רוב אוטומטי נגדנו, ועדיין חשוב לנו לבוא להציג את עמדתנו בעולם ולצמצם את הנזקים. המבנה הפוליטי של האו"ם מעוות כי שליש מתוך 193 חברות הן מוסלמיות, חצי הן לא מדינות דמוקרטיות כמו קובה וונצאולה שהולכות יותר עם רוסיה וסין מאשר עם ארה"ב. כל זה גורם לאותו רוב מעוות נגדנו. עם זאת, יש דמוקרטיות מערביות שאנחנו מצפים שיעזרו לנו, ואני תוהה - איפה הן?", תוהה השגריר.

לדעתו, ישראל צריכה להחריף את צעדיה מול האו"ם, ויש לו גם הצעות מעשיות. "כשאני רואה שהמזכ"ל האו"ם ומועצת הביטחון לא עושים דבר, אני מבין שצריך לזעזע אותם ולשבור את הכלים. המלצתי לממשלת ישראל להפעיל כלים שונים - אם השתיקה הזו תימשך . יש את מטה האו"ם שיושב בירושלים בארמון הנציב ויושבות בו סוכנויות שאין לפעילותן שום הצדקה. אפשר לסגור אותו ולגרום להם לרדוף אחרינו ולשאול מה אנחנו רוצים שהם יעשו".

"לגבי אונר"א, שהוכח ש-12% מעובדיה חברים בחמאס או בג'יהאד האסלאמי, צריך להכריז עליהם כארגון טרור ולסגור את המטה שלהם במזרח ירושלים ובגבעת התחמושת. בשלב הזה המזכ"ל ואחרים ישאלו מה קרה ומה צריך לעשות", מוסיף ארדן.

הוא מציין שניתן גם ללכת צעד אחד קדימה. "אין שום הצדקה שישראל תמשיך לשלם דמי חבר לאו"ם. אנחנו לא נאבד מיד זכות הצבעה כי מדובר בתהליך של שנתיים. אנחנו הרי לא מפסידים שם על חודו של קול. זה נשמע צעד לא פשוט - אבל כשהמצב כה חמור והאו"ם, שקם אחרי השואה כדי למנוע זוועות לא עושה דבר - חייבים לזעזע אותם. זו הסיבה ששמתי טלאי צהוב בזמנו כי אחרת אנשים שם לא מתעוררים".

אחד הדברים שהרגיז את השגריר לאורך המלחמה והניע אותו לפעולה היתה התנהלות מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש שבתחילת המלחמה אף טען כי "צריך להכיר בכך שהתקפות חמאס לא קרו בוואקום. הפלסטינים חיים תחת כיבוש מחניק, האדמות שלהם נלקחות, הכלכלה משותקת ובתיהם נהרסו".

"אין טעם לדבר איתו", אומר ארדן על גוטרש. "אינני יודע אם התנהלותו נובעת מהריקבון המוסרי שהוא לוקה בו, מהלחץ הפוליטי או ממחשבה על היום שאחרי התפקיד שלו. הוא היה אמור לייצג גוף שנאבק בטרור ומגן על זכויות אדם. הוא הביע הצדקה ואמר שהדברים 'לא קרו בוואקום'. מאז אותו יום מיתגנו אותו והחלשנו את עוצמת אמירותיו תוך הבהרה שאין להן תוקף מוסרי. אני יום יום מצביע על העיוותים המוסריים שלו, קורא לפיטוריו ולהתפטרותו ומסביר למה אין לו לגיטימציה להמשיך להוביל את האו"ם".

ארדן, למרות הכהונה באו"ם בארבע השנים האחרונות שהצריכה ממנו מעבר לניו יורק, נטוע עמוק בישראל. מרבית בני משפחתו מתגוררים באזור הדרום והוריו גרים באשקלון. ב-7 באוקטובר חווה גם הוא רגעי חרדה קשים. "היינו דבוקים למסכים. היו רגעים גדולים של דאגה".

לאחר הדאגה הראשונית הוא החל בפעילות נמרצת ובמאבק על צדקתה של ישראל באו"ם ובזירה הבינלאומית. "כל אחד היום עושה את מה שהוא יכול בזירה שלו ונפלה בידי הזכות לייצג ולהגן על מדינת ישראל ואזרחיה כדי לתת לגיטימציה לחיילי צה"ל להמשיך ולכתוש את האויב עד שההתרעה שלנו תחזור".

בקיץ הוא אמור לשוב לישראל בתום ארבע שנות כהונה. "ככל הנראה אני אחזור לארץ בעזרת ה' ובשעה טובה. זה עוד נתון בשיח ביני לבין ראש הממשלה. השאיפה שלי היא להמשיך לשרת את הציבור במדינת ישראל, להמשיך השתלב בהנהגה ולהמשיך להוביל את מדינת ישראל למקומות יותר טובים".