סגנית נשיא אקוודור, ורוניקה רוחאס, קיימה השבוע סיור בשומרון יחד עם ראש מועצת שומרון יוסי דגן.

מדובר בסיור ראשון של נציג כה בכיר מאקוודור ביהודה ושומרון. המדינה חברה במועצת הביטחון והצביעה באופן קבוע נגד ישראל.

לביקור התלווה הארכיבישוף מלכי - סאדק, לשעבר מבית לחם, שפועל יחד עם ראש מועצת שומרון לייצר אלטרנטיבה ואופוזיציה לדרך הטרור של הרשות הפלסטינית והחמאס.

דגן ערך לסגנית הנשיא תצפית לעבר מישור החוף מ'המרפסת של המדינה' בישוב פדואל, ומתצפית יוסף לעבר הר גריזים והר עיבל. השניים סיירו במפעל באזור תעשיה ברקן, ביקרו בישוב הר ברכה וביקב המקומי. רוחאס לא הסתירה את התרגשותה מהביקור באתרים ההיסטוריים בשומרון.

"אני אסירת תודה על ההזמנה למקום החשוב הזה. זהו כבוד גדול עבורי להיות כאן. העם היהודי חי בארץ הזאת שנים רבות. אנחנו כאן כדי להראות לעולם שזאת המציאות, ושניתן לחיות בשלום, בין בעלי דעות שונות. הדבר היחיד שהעם הנפלא הזה רוצה הוא צדק ושלום. בואו נשתדל להיות אמיצים במקום הזה שבו ההיסטוריה מדברת בעד עצמה", אמרה רוחאס.

היא פנתה לתושבי השומרון: "לכל התושבים במקום הנפלא הזה, אני מחזקת אתכם, למדתי מכם על עמידה גם בזמנים לא טובים. יש אור בתוך החושך".

דגן המחיש לסגנית הנשיא כשהם צופים על מחנה הפליטים בלאטה בשכם את בעיית אונר"א - סוכנות הפליטים של האו"ם שמנציחה את מעמד הפליטות מכבר 75 שנים. "זו ההוכחה שמדינה פלסטינית היא הבעיה ולא הפתרון", הוסיף.

סגנית הנשיא שאלה כיצד תוכל לסייע במועצת הביטחון של האו"ם ודגן ענה לה: "קודם כל להגיד את האמת, שזו הארץ של העם היהודי. הבנייה של היהודים את ארץ ישראל זה לא רק צדק היסטורי עבורם אלא לעולם כולו. הדבר השני היא ההכרה שאין כאן שני צדדים שווים. צד אחד רוצה להרוג, והצד השני רוצה שלום. לכן יש לתת גיבוי לצד הרוצה בשלום".

"מרגש לראות מנהיגה מכובדת וחשובה כמוך, לא רק במדינה שלך, אלא גם ברמה הבינלאומית, שנמצאת בלב שלה ובמצפון שלה בצד הנכון של ההיסטוריה. אנחנו חולקים את אותם ערכים ואת הרצון המשותף לצדק ברמה העולמית. כל אחד צריך לשאול את עצמו האם הוא בצד המוסרי של ההיסטוריה, הביקור הזה שלך הוא תחילתו של קשר אסטרטגי בין המדינה שלך לבין מדינת ישראל לבין התושבים כאן בשומרון, כדי לחזק כל אחד מהמדינה שלו, ולחזק כל אחד את הצד השני. לא רק בגלל השורשים והמצפון, אלא גם בשביל עתיד טוב יותר. כשיש צדק ומוסר ומצפון אז גם העתיד הרבה יותר טוב", דברי ראש המועצה.

"עד עכשיו קיבלנו מ 30 שנה בהסכמי אוסלו, רק דם, גם ליהודים וגם גם לערבים. צריך למצוא דרך אחרת. אם אנחנו אומרים ליהודים תיסוגו מהמולדת שלכם ויהיה שלום, ראינו מה קרה, הפוך, אם אנחנו נחזק את הצדק ונגור פה. אז אולי, זה יגיע למצב שיהיה שלום וביטחון. הבעיה הכי גדולה היא הבורות. זה שאת באה לפה, זה גם מראה עלייך - מי את. אני מקבל בברכה עוד מנהיגים בכירים ומנהיגות, שיגיעו לכאן, לראות בעיניים, ולהכיר. השומרון וישראל הם הבית שלך", סיכם.