
לקראת משדר ההדרכה המיוחד שיתקיים ביום שלישי הקרוב בנושא 'נעלמת בקשר' תפסנו את מיכל וולשטיין לראיון מרתק כדי להבין מה זו בעצם התופעה הזו של העלמות בתוך קשר.
וולשטיין מספרת לנו כי מדובר בתופעה רחבת היקף אשר מביאה לאותה תוצאה אך ממקומות שונים בנפש.
"תופעה שחוזרת על עצמה בקשרים טובים", מספרת וולשטיין, "ולעיתים קרובות, דווקא כשסוף סוף מגיע מישהו באמת מתאים ושווה, שממש הייתי רוצה שזה ילך ביננו, אני פשוט לא מצליחה להיות אני בקשר הזה. פתאום אני יכולה למצוא את עצמי אומרת שגם אני חושבת בדיוק ככה ומוכנה להגיע שוב לאזור שלו, ולא אומרת שכבר פעם שלישית הוא ממש פוגע בי כשהוא מזכיר את הנושא ההוא. דווקא מולו אני נמסה ולא מצליחה להישאר אני".
איך זה קורה? שאלנו את מיכל והיא עונה: "הרצון למצוא חן ולעזור לקשר הזה להצליח, עובר במקום של הביטול העצמי, שזה בדיוק המקום שהורס אותו". זו תופעה שרואים דווקא אצל בנות שמאוד יודעות מה הן רוצות ובדרך כלל גם יודעות לומר אותו.
ואם כך זה אצלן, מה קורה עם אלו שבאופן כללי פחות מעיזות לומר את שלהן? "נכון, יש בנות שהן מרצות מטבען", עונה וולשטיין, "כל צורת ההתחברות שלהן, גם לחברות, היא מהמקום שמבטל רצונן לפני רצון חברותיהן. בנות אלו יכולות להגיע לפחד סמוי ממחויבות לנישואין מעצם העובדה שזוהי בעצם התחייבות ל'עבודה' 24/7".
ממש פחד? עד רמה של הימנעות? תהינו. אבל מיכל מהנהנהת: "בהרבה מקרים כן, תחשבו על זה שאין לי 'לא' בלקסיקון ואז אני נתונה לקשר רציף עם אדם נוסף שיש לו רצון משלו, שפוגש אותי ללא הגנה. לא מרוע או שתלטנות שלו אלא מחוסר יכולת שלי לשים גבול".
זה בהחלט יוצר פחד. יש לך דוגמא? ביקשנו ומיכל מספרת: "משהי אמרה לי פעם, שכאשר זה קורה עם חברות זה עוד בסדר, כי מקסימום אני אומרת שאני לא יכולה היום, או שאני חייבת לסיים כרגע ואני הולכת הביתה, אבל בנישואין אין לי לאן לברוח".
וואו נשמע באמת מפחיד. "נכון", מסכימה מיכל. "וצריך להבין עד כמה התופעה מנהלת אותנו וכמה היא נפוצה." ועל כל זה תדברי בוובינר בשלישי ב 21:00? "נכון", מיכל מחייכת, "ועל עוד מקרים בהם בנות נעלמות בקשר ומה עושים במקרים כאלו".
טוב אז נתראה שם, נשמע כמו דבר שאסור לפספס!