ולדימיר פוטין
ולדימיר פוטיןצילום: רויטרס

ניצחונו הצפוי של ולדימיר פוטין בבחירות לנשיאות רוסיה מעוררים חשש בארה"ב כי אם הנשיא לשעבר טראמפ יבחר, יתקיים שיתוף פעולה בין שני המנהיגים שיביא לפגיעה בדמוקרטיה האמריקאית.

מספר בכירים לשעבר בקהילת המודיעין בארה"ב התייחסו להתבטאויות אוהדות של טראמפ כלפי פוטין בעבר, לרבות כאלו שהשמיע טראמפ בשבועות האחרונים, והביעו חשש כי בחירה של טראמפ לקדנציה נוספת כנשיא ארה"ב "תועיל למוסקבה ותפגע באינטרסים ובדמוקרטיה של ארה"ב", לדבריהם.

חלקם הזכירו את העובדה כי טראמפ כינה את פוטין "גאון", את העובדה כי אמר לאחרונה ש"יעודד את רוסיה לעשות ככל העולה על רוח למדינת נאט"ו שלא תשלם לארה"ב" ואת הדברים שאמר לראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן לאחרונה כי "לא אעביר סנט אחד לאוקראינה, וכך המלחמה תסתיים" כאשר הוא רומז כי אוקראינה תיכנע לרוסיה.

טראמפ גם התייחס למותו של מנהיג האופוזיציה ברוסיה, אלכסיי נבלני, ופרסם פוסט בו כתב כי "המוות הפתאומי של אלכסיי נבלני גרם לי להיות יותר ויותר מודע למה שקורה במדינה שלנו", אך נמנע מלבקר את פוטין בפומבי. פיונה היל, עמית בכירה במכון ברוקינגס למחקר מדיניות חברתית בוושינגטון, ששימשה כפקידת ביטחון לאומי בשנתיים הראשונות לממשל טראמפ, אמרה ל"גרדיאן" הבריטי כי "פוטין מעדיף בהרבה את סוכן הכאוס טראמפ כי הוא מערער את ארה"ב.

טראמפ לא מודאג מהביטחון הלאומי, אלא מתמקד בעצמו. על ידי מינוי נאמנים, טראמפ ייפטר מהמומחיות הביטחונית החיונית. טראמפ בור באופן מזעזע לגבי ענייני חוץ. טראמפ ממעט לקרוא חומרים שקיבל לפני פגישות. טראמפ מהווה פחות איום על רוסיה, ויותר על ארה"ב בהתחשב בגישתו לממשל". דאגלס לונדון, קצין מבצעים לשעבר של ה-CIA אמר ל"גרדיאן" כי "אני חושב שטראמפ ופוטין הם שותפים טבעיים. הם משלימים זה את זה היטב. יש להם מטרות ויעדים משותפים".

סטיבן לויצקי, פרופסור באוניברסיטת הרווארד שגם כתב את הספר "איך דמוקרטיות מתות", הוסיף כי "טראמפ מדבר בחיוב על פוטין ומשתמש בו כמקור אמין".

חלק מהמרואיינים גם ציינו כי טראמפ העדיף להאמין לדבריו של פוטין כי רוסיה לא התערבה בבחירות לנשיאות ארה"ב בשנת 2016, מאשר לדוחות המודיעין האמריקאי שהצביעו על מעורבות מסיבית של רוסיה לטובת טראמפ.